Horlamanın tedavi yöntemleri!

Horlamanın tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Hangi tedavi yönteminin kullanılacağı, horlamanın nedenine, şiddetine ve kişinin genel sağlık durumuna...

Horlamanın tedavi yöntemleri!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Horlamanın tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Hangi tedavi yönteminin kullanılacağı, horlamanın nedenine, şiddetine ve kişinin genel sağlık durumuna bağlı olarak değişebilir. İşte horlamanın tedavi edilmesine yönelik yaygın yöntemlerden bazıları:

  • Yaşam tarzı değişiklikleri: Uyku pozisyonunu değiştirmek, kilo vermek, alkol ve sedatif tüketimini azaltmak gibi yaşam tarzı değişiklikleri horlamayı azaltabilir.
  • Pozisyon terapisi: Sırt üstü uyuma pozisyonunu önlemek için bel veya sırtta yastık kullanmak gibi pozisyon terapisi yöntemleri horlamayı azaltabilir.
  • Oral apareyler: Çene ve dil pozisyonunu değiştirmek için ağız içine yerleştirilen cihazlar, horlamayı azaltabilir. Bu cihazlar, doktor veya diş hekimi tarafından özel olarak adapte edilmiş olmalıdır.
  • Uvulopalatofaringoplasti (UPPP): Üst hava yolundaki daralmaları düzeltmek için yapılan bir cerrahi prosedürdür. Uvula (yumuşak damak) ve bazen de diğer yumuşak dokuların çıkarılması veya yeniden şekillendirilmesi ile hava yolunu genişletebilir.
  • Uyku apnesi tedavisi: Eğer horlama uyku apnesi gibi bir uyku bozukluğunun belirtisi ise, uyku apnesinin tedavi edilmesi horlamayı da azaltabilir. Uyku apnesi tedavisi, pozitif havayolu basıncı (CPAP) cihazı kullanımı, bi-level pozitif havayolu basıncı (BiPAP) cihazı kullanımı veya oral aparatlar gibi yöntemleri içerebilir.
  • Lazer tedavisi: Bazı durumlarda, lazer kullanarak yumuşak doku yapılarının sertleştirilmesi veya yeniden şekillendirilmesi ile horlama tedavi edilebilir.
  • Diğer tedavi seçenekleri: Dil egzersizleri, dil ve çene kaslarını güçlendirmek için tasarlanmış egzersiz programları gibi diğer tedavi seçenekleri de kullanılabilir.

Haber Merkezi