HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu, karma eğitimi eleştirdi

Yapıcıoğlu, yaptığı konuşmada, 'Mutlaka müfredatımızı sil baştan gözden geçirecek bir eğitim devrimine ihtiyacımız var' ifadesini kullanarak...

HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu, karma eğitimi eleştirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapıcıoğlu, yaptığı konuşmada, “Mutlaka müfredatımızı sil baştan gözden geçirecek bir eğitim devrimine ihtiyacımız var” ifadesini kullanarak karma eğitimi eleştirdi. Ayrıca, “Karma eğitimin devam ettiği okullarda gençler birbirini taciz edebilirler. Bunun sorumlusu onları o hale düşürmeye adeta teşvik eden, zorlayan eğitim sistemidir” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR milletvekili Faruk Dinç de konuya ilişkin görüşlerini paylaşarak, “Ülkemizde karma eğitimin dayatılması, eğitimin ideolojiye kurban edilmesidir. Bu deli gömleğini ne zaman çıkaracağız?” ifadeleriyle tartışmanın devam ettiğini belirtti.

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay da iktidarın gerici yapıları desteklediğini belirterek, “Bu tür gerici yapılar Cumhuriyet alerjisini her yerde cesurca sergiliyor. Bu söylemlerin asıl nedeni Cumhuriyet karşıtlığı ve Atatürk düşmanlığıdır” dedi.

Özbay, aynı zamanda kız çocuklarının eğitiminin gerici niyetlere alet edilmeye çalışıldığını ifade ederek, “Cumhurbaşkanıyla, dinle ve iktidarla ilgili en ufak söz söyleyene soruşturma açılırken Cumhuriyete, Atatürk’e ve devrimlerine her türlü hakaret serbest oldu. Bu durumun faili iktidarın yönetsel anlayışı ve zihniyetidir” şeklinde konuştu.

CHP Milletvekili Gamze Taşcıer ise HÜDA PAR’ın Türkiye’yi “Afganistan karanlığına” döndürmeye çalıştığını belirterek, “Bu aklın talebi, kadınların toplumsal hayattan izole edilmesi. Bu aklın ardında, kadınlar görünür olmazsa taciz, tecavüz olmaz mantığı yatıyor. Bizleri hayattan koparmak isteyenlere karşı tek bir santim bile geri adım atmayacağız” dedi.

Haber Merkezi