Hükümetin emekliler için oluşturduğu teşvik paketine tepki

Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, iktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinin 'Memleketine...

Hükümetin emekliler için oluşturduğu teşvik paketine tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, iktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinin “Memleketine dönenlere teşvik” başlıklı kampanyasına tepki gösterdi. İktidarın İstanbul’daki nüfusu azaltması yönündeki çalışmalarında yaz mevsimini memleketlerinde geçirmek isteyenlere taşınması halinde giderler konusunda indirim yapılacağı belirtildi.

Bunun üzerine maddeler halinde konuya açıklık getiren Aksoy, şunları sıraladı:

  • İstanbul’un nüfusunu emeklilerimizi İstanbul dışına çıkartarak değil, bizzat şehrimizde bulunan resmi ve gayri resmi yaklaşık 4 milyonun üzerinde yabancıyı sınır dışı ederek rahatlatırsınız.
  • Emeklilerimizin, büyüklerimizin İstanbul’u terk etmeleri ve ağırlıklı olarak yabancılara satılan evlerle şehrin tamamen onlara bırakılması mı isteniyor?
  • Yabancıların İstanbul üzerinde yarattığı atık, su giderleri ve karşılıksız sağlanan kamu ve sağlık hizmetleri, esas İstanbul’u çökertiyor. Bunun için acilen çözüm getirilmeli.
  • Ekonomik buhranla birlikte birçok aile kiralarını ödeyemeyince çareyi büyüklerini  yanına taşınmakta bulmuştu. Bu öneri gizli evsizliği nasıl çözecek?
  • Büyüklerimizin en çok sağlık hizmetine ihtiyaç duyduğu dönemde tüm ülkede standart sağlık hizmeti sağlanmamışken büyük mağduriyetlere mahkum etmek nasıl bir art niyettir?
  • Aileler, bakıcı tutamadığından, çocuklarının bakımında büyüklerden çok ciddi destek almakta. Bu durumda kadınlar özellikle işlerini bırakmak zorunda kalacak mı? Kadınların evlerinde kalmak zorunda olması mı planlanıyor?
  •  İki gündür toplu taşıma 65 yaş üstü için ücretli olmasına dair iddialar var. Bu durumda, bir emeklinin sosyal hayatı olamadığını ve evden çıkabilmek için bütçesine göre sadece ücretsiz otobüsle dolaşabileceğini irdelememiz gerekiyor.”

Haber

Haber Merkezi