İhaleye fesat karıştırılmıştı! O belediyeye yeni isim

Turgay Kılıç/Yenikiraz.com Yerel seçimlerde iki parti arasında kulvar değiştiren Patnos Belediyesi, çalışmalarını da sürdürüyor. Türkiye’nin girdiği...

İhaleye fesat karıştırılmıştı! O belediyeye yeni isim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Turgay Kılıç/Yenikiraz.com

Yerel seçimlerde iki parti arasında kulvar değiştiren Patnos Belediyesi, çalışmalarını da sürdürüyor. Türkiye’nin girdiği yerel seçimlerde kendini gösteren belediye, sık sık parti ve başkan değişikliğiyle gündeme geliyor.

İhaleye fesat karıştırma

HDP’nin seçilmiş iki belediye başkanlarından Emrah Kılıç ve Müşerref Geçer’in ‘ihaleye fesat karıştırma’ iddialarıyla tutuklanmıştı. Patnos merkezli ilçede başlatılan operasyonda 5 kişi gözaltına alınmıştı. Patnos Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma ve talimatıyla, Ağrı İl Emniyet Müdürlüğünün Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Van, İstanbul, Ağrı’nın Patnos ilçesi ve Diyarbakır’da HDP’li Belediye başkanları tutuklandı.

Haber

Belediye Başkan Yardımcısı Müşerref Geçer – Patnos Belediye Başkanı Emrah Kılıç

Boş koltuğa yeni isim

7 Temmuz sabah saatlerinde Ağrı Valiliğinin talimatıyla Ağrı Belediyesi Meclis Üyelerince başlatılan oylamada HDP’den Mehmet Şahin Savcı, 18 üyeden 14’ünün oyunu alarak başkanlık koltuğuna oturdu.

Haber

Ağrı’da yerel seçimler

Türkiye bazında gerçekleştirilen yerel seçimler şöyle:

2014 Yerel seçimler-Ağrı /Patnos

BDP: %24,4 AK Parti: %32,4

2019 Yerel seçimler-Ağrı/ Patnos

AKP: %26,3 HDP: %44,9

Kayyım ataması

HDP’nin 2019 Mart seçimlerinde 3 büyükşehir, 5 il, 45 ilçe ve 12 belde olmak üzere 65 belediyeyi sandık sonuçlarında 4 milyon 356 bin yurttaşın oyuyla kazandı.

Bunun ardından HDP’nin belediyelerine gerçekleştirilen operasyonların dışında halen kayyım atanmayan belediyeler ise şunlar:

  • Şırnak Silopi Belediyesi,
  • Şırnak Balveren Belde Belediyesi,
  • Diyarbakır Çınar Belediyesi,
  • Erzurum Karaçoban Belediyesi,
  • Adıyaman Kömür Belde Belediyesi,
  • Ağrı Patnos Belediyesi,