IMDb’ye göre en popüler 40 aksiyon filmi

IMDb’ye göre en popüler 40 aksiyon filmi şöyle… 1- Galaksinin Koruyucuları 3 (Guardians of the Galaxy...

IMDb’ye göre en popüler 40 aksiyon filmi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

IMDb’ye göre en popüler 40 aksiyon filmi şöyle…

1- Galaksinin Koruyucuları 3 (Guardians of the Galaxy Vol. 3- 2023)

“Galaksinin Koruyucuları 3”, Rocket’ın hayatını kurtarmak için yeniden bir araya gelen Koruyucular’ın hikayesini konu ediyor.

2- Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş (Spider-Man: Across the Spider Verse- 2023)

“Spider-Man: Across the Spider-Verse”, radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmasıyla bambaşka bir dünyaya adım atıp, özel yeteneklerle donanan Miles Morales’in maceralarını konu ediyor.

3- Mission Impossible: Ölümcül Hesaplaşma- Birinci Bölüm (Mission Impossible- Dead Reckoning Part One- 2023)

“Mission Impossible: Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm”, ikonik ajan Ethan Hunt ve birlikte çalıştığı IMF ekibinin maceralarını konu ediyor.

4- Sound of Freedom (2023)

“Sound of Freedom”, hayatını çocukları küresel seks tacirlerinden kurtarmaya adamak için işini bırakan, eski bir ABD hükümet ajanı olan Tim Ballard’ın hayatına odaklanıyor.

5- Meg: Derinlerdeki Dehşet (The Meg- 2018)

“Meg: Derinlerdeki Dehşet”, tarih öncesinden kalma bir canavarı durdurmaya çalışan Jonas Taylor’ın hikayesini anlatıyor.

6- Transformers: Canavarların Yükselişi (Transformers: Rise of the Beasts- 2023)

“Transformers: Canavarların Yükselişi”, Otobotlarla Decepticon’lar arasındaki savaşa yeni dahil olan Predacon, Terrorconlar ve Maximal’ın maceralarını konu ediyor.

7- Flash (The Flash- 2023)

Bir bilim insanı olan Barry Allen, laboratuvarında çalıştığı sırada beklenmedik bir olayla karşı karşıya kalır.

8- Indiana Jones ve Kader Kadranı (Indiana Jones and the Dial of Destiny – 2023)

“Indiana Jones ve Kader Kadranı”, emekliliğe hazırlanırken kendisini yeni bir maceranın içerisinde bulan ünlü arkeoloğun hikayesini konu ediyor.

9- Antlaşma (The Covenant – 2023)

Teğmen John Kinley, kendisine verilen Afganistan’daki son görevi yerine getirmek için yerel tercüman Ahmed ile bir araya gelir.

10- John Wick 4 (2023)

“John Wick 4”, büyük suç örgütünü yenmeye çalışırken yeni bir düşmanla yüzleşmek zorunda olan John Wick’in hikayesini konu ediyor.

11- Zindanlar ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasındaki Onur (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves- 2023)

Roleplay oyunu Dungeons and Dragons’un beyazperde uyarlaması olan yapım, elflerin, hobbitlerin, cücelerin ve insanların yer aldığı bir dünyada geçiyor.

12- Başlangıç (Inception- 2010)

Uzmanlık alanı zihnin en karanlık ve savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmak olan Dom Cobb, içinde bulunduğu durumdan kurtulmak için ‘başlangıç’ı tamamlamak zorundadır.

13- Kara Şövalye (The Dark Knight- 2008)

“Kara Şövalye”, halk için büyük bir tehdit oluşturan Joker’in ortaya çıkması ile kaosa dönen Gotham sokaklarının yeniden kurtarıcılığını üstlenen Batman’in hikayesini konu ediyor.

14- Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water- 2022)

Avatar’da yaşanan olaylardan birkaç yıl sonra Jake ve Neytiri Pandora’da kendi ailelerini kurmuştur. Ancak onlar evlerini terk etmek zorunda kalır. Bu yüzden Jake ve Neytiri, suyun yüzeri ve altı dahil olmak üzere Pandora’nın dışındaki yerleri keşfetmeye başlar.

15- Hızlı ve Öfkeli 10 (Fast X- 2023)

“Hızlı ve Öfkeli 10”, Dom Torretto’dan intikam almak için onu sevdiklerini hedef alan bir kötüye karşı zorlu bir mücadeleye girişen Dom ve ekibinin hikayesini konu ediyor.

16- Dune: Çöl Gezegeni (Dune: Part One- 2021)

Uzak bir gelecekte geçen “Dune”, ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor.

17- Dunkirk (2017)

Film, 2. Dünya Savaşı’nın kaderini belirleyen olaylardan biri olan Dunkirk Tahliyesi’ni konu ediniyor.

18- Galaksinin Koruyucuları (Guardians of the Galaxy- 2014)

“Galaksinin Koruyucuları”, evrenin kontrolünü ele geçirmeye çalışanları durdurmaya çalışan bir grup suçlunun hikayesini konu ediyor.

19- Top Gun: Maverick (2022)

“Top Gun: Maverick”, pilot Pete ‘Maverick’ Mitchell’in hava kuvvetlerine geri dönüşü sonrası yaşananlara odaklanıyor.

20- The Batman (2022)

“The Batman”, Batman’in Riddler isimli bir seri katille mücadelesini konu ediyor.

21- Tenet (2020)

“Tenet”, dünyayı büyük bir tehlikeden kurtarmak için savaşan bir kahramanın hikayesini konu ediyor.

22- Eller Yukarı, Damat! (The Out-Laws, 2023)

Owen Browning, hayatının aşkı Parker ile evlenmek üzere olan dürüst bir banka müdürüdür. Düğün haftasında bankası kötü şöhretli Hayalet Haydutlar tarafından gasp edilir. Owen, müstakbel kayınpederinin kasabaya yeni gelmiş olan kötü şöhretli haydutlar olduğuna inanır.

23- Örümcek Adam: Örümcek Evreninde (Spider-Man: Into the Spider-Verse- 2018)

“Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde”, dünyayı kurtarmaya çalışan Brooklynli genç Miles Morales’in hikayesini konu ediyor.

24- Her Şey Her Yerde Aynı Anda (Everything Everywhere All At Once – 2022)

“Her Şey Her Yerde Aynı Anda”, dünyayı kurtarması gerekecek zorlu bir maceraya sürüklenen bir kadının hikayesini konu ediyor.

25- Extraction 2 (2023)

“Extraction 2”, zorlu bir görevle karşı karşıya olan paralı asker Tyler Rake’in hikayesini konu ediyor.

26- İnfazcı (The Punisher – 2004)

Özel ajan Frank Castle’ın sevgi dolu bir ailesi, mükemmel bir hayatı ve macera dolu dolu bir işi vardır. Ancak acımasız bir suçla her şeyi elinden alındığında Frank yeniden doğmak zorunda kalır.

27- Sisu (2022)

“Sisu”, İkinci Dünya Savaşı’nın son günlerinde bir yandan hava şartlarıyla boğuşurken bir yandan da Naziler karşısında hayatta kalmak için mücadele eden eski bir askerin hikayesini konu ediyor.

28- Suikast Treni (Bullet Train- 2022)

“Suikast Treni”, Tokyo’daki bir trende birbirinden farklı nedenlerle birbirlerini öldürmeye çalışan bir grup suikastçıya odaklanıyor.

29- Ninja Kaplumbağalar (Teenage Mutant Ninja Turtles- 1990)

Radyasyona maruz kalan dört küçük kaplumbağa insan boyutlarına gelir ve büyük bir şehrin kanalizasyonunda kendileri gibi değişime uğramış fare Splinter Efendi tarafından dövüş sanatlarında eğitilir. Kaplumbağalara çok sevdiği rönesans ressamları Michelangelo, Raphael, Leonardo ve Donatello’nun isimlerini veren Splinter, onları suçla savaş konusunda yönlendirir.

30- Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı (Blade Runner 2049- 2017)

“Blade Runner 2049″da ilk filmdeki hikâyenin üzerinden geçen 30 yıl sonrası anlatılmaktadır. Los Angeles Polis Departmanı’nda görev yapan Memur K, toplum yaşamını kaosa sokacak olan ve uzun zamandır saklı kalan bir sırrı açığa çıkartır.

31- 65 (2023)

“65”, 65 milyon yıl önceki dünyada kızı ile hayatta kalabilmek için destansı bir maceraya atılan Mills’in hikayesini konu ediyor.

32- Görevimiz Tehlike 6: Yansımalar (Mission Impossible: Fallout- 2018)

İkonik ajan Ethan Hunt, birlikte çalıştığı IMF ekibi ve tanıdık birkaç dostu sıkıntılı bir zamandadır. Berlin’deki görevin ters gitmesi sonucunda Ethan Hunt CIA ile ters düşer ve denetimsizliği sebebiyle CIA’in kara listesine girer. Ancak insanlığı tehdit eden yeni bir tehlikenin ortaya çıkışıyla birlikte herkes zamana karşı bir yarışa koyulur.

33- Galaksinin Koruyucuları 2 (Guardians of the Galaxy Vol. 2- 2017)

“Galaksinin Koruyucuları 2” filminde ekip, uzayın uzak noktalarına yolculuklar ederken bir yandan da galaksiyi korumak adına farklı maceralara atılıyor.

34- Kara Şövalye Yükseliyor (The Dark Knight Rises- 2012)

“Kara Şövalye Yükseliyor”da terörist lider Bane’in yaptığı gizli planları durdurmaya bu sefer ne Bruce Wayne’nin ne de Batman’in gücü yeter. Kedikadın Selina Kyle’ı da kendi safına çeken Bane, Gotham kentini ve halkını ciddi bir tehditle karşı karşıya bırakacaktır. Ne yerel kuvvetler ne kahraman Jim Gordon ne de ordu olacakların önüne geçemez. Batman ilk kez kendisinden daha güçlü bir rakibe karşı mücadele verecektir.

35- Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok (Spider-Man: No Way Home- 2021)

“Örümcek-Adam Eve Dönüş Yok”, kimliği açığa çıkan Örümcek-Adam’ın, sırrını geri vermesi için Doktor Strange’den yardım istemesiyle birlikte yaşananları konu ediyor.

36- Non-Stop (2014)

Yönetmen Jaume Collet-Serra ve Liam Neeson’ın tekrar buluştuğu “Non-Stop”, havada geçiyor.

37- Sürücü (Drive- 2012)

“Sürücü”, Hollywood’da dublörlük yapan ve keskin araba kullanabildiği için geceleri de soygunlara katılan bir araba sürücüsünün yaşamını merkeze alıyor.

38- Jurassic Park (1993)

Mağaralarda yapılan kazı çalışmaları sonucunda dinozorların yaşadığı tarih öncesi çağa ait bazı sivrisinek fosilleri bulunur. Milyarder John Hammond öncülüğündeki bilim insanları, son derece ilginç ve karmaşık testler deneyerek bu sivrisinek fosillerindeki kan örneklerini almayı başarırlar. Dinozorların DNA zinciri bir Afrika kurbağasıyla birleştirilerek 65 milyon yıl önce yaşamış bu yaratıklar yeniden yaratılır.

39- Görevimiz Tehlike (Mission: Impossible- 1996)

1960’ların çok popüler TV dizisinden uyarlanan filmde, CIA benzeri bir gizli servisin ekip lideri Ethan Hunt, Prag’da gerçekleştirdikleri bir operasyonun ters gitmesi sonucu ihanetle suçlanır ve kendini temize çıkarabilmek için kaçar. Tek şansı, gerçek köstebeği bulmak ve planları ortaya çıkarmaktır.

40- To Live and Die in L.A. (1985)

Kıdemli bir FBI ajanı, emekliliğine iki gün kala vurularak öldürülür. Ortağı Richard Chance bunun arkasında kimin olduğunu tam olarak bilmektedir: vicdansız kalpazan Eric Masters. Chance, Masters’ı yakalamak için her şeyi yapar. Başarı sağlanamayınca da yasadışı yollara başvurmaktan çekinmez.

Haber Merkezi