İsilik nedir?

İsilik genellikle vücudun kıvrımlı bölgelerinde, özellikle boyun, koltuk altı, kasık ve dirseklerde görülür. Sıcak ve nemli...

İsilik nedir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İsilik genellikle vücudun kıvrımlı bölgelerinde, özellikle boyun, koltuk altı, kasık ve dirseklerde görülür. Sıcak ve nemli havalarda terleme arttığı için isilik riski de artar. Bebeklerde isilik özellikle boyun, omuz ve sırt bölgesinde sık görülür.

İsilik tedavisi genellikle basit ev tedavileri ile mümkündür. Bunlar arasında cildi serin ve kuru tutmak, hafif bir nemlendirici krem kullanmak, bol sıvı tüketmek, serin bir banyo yapmak, hafif giysiler giymek ve havadar bir ortamda kalmak yer alır.

İsilik ciltte kaşıntıya neden olabilir, ancak kaşımak daha da kötüleştirebilir ve enfeksiyon riskini artırabilir. Bu nedenle, kaşıntıyı hafifletmek için ciltteki kabarcıkları yıkamak veya bir losyon veya merhem kullanmak en iyi seçenektir.

Eğer isilik ciddi bir şekilde rahatsızlık veriyor veya kaşıntı hafifletici tedaviler işe yaramıyorsa, bir doktora görünmek gerekir. Doktor, daha güçlü bir tedavi önerebilir veya ciltte başka bir sorunun olup olmadığını kontrol edebilir.

Haber Merkezi