İYİ Parti'li Zorlu: Milletin istediği olacak

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu Cumhuriyet'e verdiği röportajda partisinin yerel seçimlerdeki stratejisi hakkında konuştu. Zorlu,  İYİ...

İYİ Parti'li Zorlu: Milletin istediği olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu Cumhuriyet’e verdiği röportajda partisinin yerel seçimlerdeki stratejisi hakkında konuştu. Zorlu,

 İYİ Parti yerel seçimlerde kendi adaylarını çıkarırsa sonuç ne olur, bu durum Cumhur İttifakı’na yaramaz mı?” sorusunu yanıtlayan Zorlu, “Yereldeki ihtiyaçlar, dinamikler ve dengeler önemli bir rol oynayacaktır. Örneğin Ankara ile Yozgat’ın, İzmir ile Van’ın bu anlamdaki koşulları birbirinden farklıdır. Bu açıdan bakıldığında bir partinin kendi adaylarını çıkarma gayreti başka şey yerelde iş birliği imkanlarını gerektiğinde irdelemek, karar vermek başka şey. Bakın biz İYİ parti olarak anayasa değişikliğinin yapıldığı referandumda dahil olmak üzere bu sistemim ürettiği kutuplaşma sorununun karşısında olduk” değerlendirmesinde bulundu.

“MİLLETİN FAYDASINA OLACAK ŞEKİLDE HAREKET EDECEĞİZ”

Rakiplerin stratejisinin de kendileri için önemli olduğunu aktaran Zorlu, “Bu söylemle İYİ Parti’nin ‘pazarlıkta el yükselttiği’ yorumlarını nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

Bir defa bu tür değerlendirmeler siyaseti kısır bir çekişmeye tahvil etmek demektir. Ancak madem sordunuz, buna en iyi cevap son yapılan seçimlerde ortaya koyduğumuz iradedir. Düşünün ki seçimin kazanılması için adaylıktan feragat etmiş, nihai aday belirlenmeden ve hatta seçim kazanılıp partilerin aldığı oylar ortaya çıkmadan bir bakanlık dağılımı düşüncesine en baştan karşı durmuş bir genel başkanın partisine bu soru yöneltilebiliyor. Milletimiz aslında hangi tür pazarlıkların nasıl yapıldığını ve bunu yapanların süreci nasıl akamete uğrattıklarını iyi biliyor. Dahası 2019’u hatırlarsanız o günkü yerel seçimlerde bu birlikteliğin öncüsü biz olduk, bizim teklifimizle başlatılan bir süreçti. Genel Başkanımızın Afyon’da dedi ki “Türkiye kazansın diye, her türlü fedakârlığı yapacağız. Fakat bundan sonra, bu fedakârlıktan, yalnız ve yalnızca, milletimizin faydalanacağından, emin olacağız!” Biz milletimizin geleceği için hem ülke sathında hem de yerelde neyi istediğini ve ihtiyaç duyduğunu dikkate alarak milletin faydasına olacak şekilde hareket edeceğiz.

Haber Merkezi