İzmir’de Körfez’i temizleme süreci devam ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Körfezi'nde ekosistemi canlandırmak için önemli bir çalışmayı daha hayata geçiriyor. Belirlenen pilot bölgelere deniz patlıcanlarının...

İzmir’de Körfez’i temizleme süreci devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Körfezi’nde ekosistemi canlandırmak için önemli bir çalışmayı daha hayata geçiriyor. Belirlenen pilot bölgelere deniz patlıcanlarının üremesi için kafesler koyuldu. Denizlerin akciğeri olarak tabir edilen deniz patlıcanlarının Körfez’deki temizlenme sürecini hızlandırması hedefleniyor.

İzmir Körfezi’nin temizlenmesi için birçok farklı çalışmayı hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, önemli bir adım daha attı. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tolga Tolon’un danışmanlığında İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan projenin ilk ayağı tamamlandı. Buna göre İzmir Körfezi’nde belirlenen pilot bölgelere deniz patlıcanlarının (hıyarı) yetişmesi için kafesler yerleştirildi. Türkiye’deki deniz sularında doğal yollarla yetişen ancak uzak doğuda ekonomik değeri yüksek olduğundan dolayı kaçak avcılık nedeniyle popülasyonu oldukça azalan deniz patlıcanı deniz dibindeki kumu arıtmasıyla biliniyor.

İHA