İzmir'in köyleri yangına dirençli hale geliyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in dirençli kent vizyonu doğrultusunda sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde yangına...

İzmir'in köyleri yangına dirençli hale geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dirençli kent vizyonu doğrultusunda sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde yangına dirençli köyler oluşturuluyor. İlk uygulaması Kemalpaşa’nın Yukarıkızılca Köyü’nde başlatılan proje için bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili tanıtım etkinliği düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Başkan Tunç Soyer ciddi bir irade ortaya koyuyor. Ama insanlar olarak yapmamız gerekenleri de unutmamalıyız. Bu köyün çocukları, insanları, siz sahip çıkacaksınız” dedi.

Orman yangınlarıyla mücadelede Türkiye’ye örnek çalışmalara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak afetlere dirençli İzmir için somut adımlar atmayı sürdürüyor. Yangına Dirençli Köy projesi için Türkiye Ormancılar Derneği (TOD) ve Ege Orman Vakfı (EOV) ile işbirliği yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, uygulamayı başlattığı Kemalpaşa’nın Yukarıkızılca Köyü’ndeki çalışmalarına devam ediyor. Köyün yangınlara karşı dirençli hale getirilmesi amacıyla 2022 yılı sonu itibarıyla başlatılan ve yürütülen projelerin tanıtımı Yukarıkızılca Mahallesi Köy Meydanı’nda yapıldı. Programa İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse, Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili, Türkiye Ormancılar Derneği İzmir İl Temsilcisi Kenan Öztan, bürokratlar, STK temsilcileri, okul müdürleri, mahalle muhtarları ve bölge halkı katıldı. Etkinlikte itfaiye ekiplerinin yangınlardaki müdahaleleri ve tatbikatlardaki çalışmalarıyla ilgili anında çekilen fotoğraflardan oluşan sergi de gezildi. Köyde ayrıca yangın tatbikatı da yapıldı.

Sabriye Bedel / yenikiraz.com