Kasap kira derdinde

Konut kiralarında yüzde 25 tavan uygulamasına rağmen yaşanan ev sahibi – kiracı gerilimi dükkanlarda da yaşanıyor....

Kasap kira derdinde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konut kiralarında yüzde 25 tavan uygulamasına rağmen yaşanan ev sahibi – kiracı gerilimi dükkanlarda da yaşanıyor. Antalya’nın Dokuma semtinde kasap dükkanı işleten Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Federasyon Başkanı Osman Yardımcı, 25 yıldır kiracı olarak bulunduğu dükkandan çıkarıldığını, esnafların yüksek kiralar yüzünden zorlandığını söyledi.

3 bin 300 lira kira ödediği dükkanın sahibinin, kendi işletmesini kuracağı gerekçesiyle mahkemeye gittiğini söyleyen Osman Yardımcı, mahkemenin dükkandan çıkması yönünde karar verdiğini ifade etti. Dükkan sahiplerinin kiraları düşük bularak esnafları dükkanlardan çıkarttığını kaydeden Yardımcı, “Antalya Dokuma’da sadece benim gördüğüm 5 esnaf kiralar yüzünden dükkanları boşalttı. Belki tümünü gezsek daha fazladır. Dükkan sahipleri 20 bin lira kira istiyor. Esnaf nasıl 20 bin lira kira ödesin?” dedi.

Osman Yardımcı, yaşadığı süreçle ilgili, “Ben aşağı yukarı 25 senedir bu dükkandayım. En son 3 bin 300 lira ödüyordum, stopaj vs ile 4 bin 500 lira ödeme yapıyorduk. Mahkemeye verdiler, çıkan ilk karar dükkanı boşaltmam yönünde. Üst sınır yüzde 65 olmasına rağmen ben 10 bin lira teklif ettim. Kabul etmediler. Bütün esnaflar aynı durumda. Mahkemenin de gelip bakması lazım bu adamın dükkanında ne var, ne yok, nasıl mağdur oluyor diye” dedi.

HABER MERKEZİ