Kıbrıs Gazisi Menemenliler Barış ve Özgürlük Bayramı'nda Kıbrıs'ta

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Menemen Muharip Gaziler Derneği'ne mensup 20 kahraman Kıbrıs Gazi'si ile...

Kıbrıs Gazisi Menemenliler Barış ve Özgürlük Bayramı'nda Kıbrıs'ta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Menemen Muharip Gaziler Derneği’ne mensup 20 kahraman Kıbrıs Gazi’si ile birlikte, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitti. Pehlivan ayrıca kutlama töreni için körfez turundan Kıbrıs’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ercan Havalimanı’nın yeni terminal binası ve pistinin açılış törenlerinde de hazır bulundu.

Menemenli gazilere yoğun ilgi

Menemen Belediyesi tarafından Kıbrıs’a götürülen Menemen Muharip Gaziler Derneği’ne mensup 20 Kıbrıs Gazisi, gündüz yapılan açılış törenlerinin ardından akşam saatlerinde gerçekleştirilen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katıldı. Menemen Belediyesi korteji eşliğinde geçit töreninde yer alan gazilerimizin geçişi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları tarafından ilgiyle karşılandı.

Resmî geçit töreni sonrası 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Kutlamaları ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan Aydın Pehlivan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde soydaşlarımıza yapılan zulmün son bulması için bundan 49 yıl önce Başbakan Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcıları Necmettin Erbakan ve Alparslan Türkeş önderliğinde yapılan barış harekâtının haklılığına değindi.

Haber Merkezi