Kilo verdiren en iyi 3 meyve

Meyve  folat ve lif ve çok çeşitli antioksidanlar ve olumlu sağlık özelliklerine sahip bileşikler içerir. Meyvede...

Kilo verdiren en iyi 3 meyve
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meyve  folat ve lif ve çok çeşitli antioksidanlar ve olumlu sağlık özelliklerine sahip bileşikler içerir. Meyvede bulunan bu kadar çok besin maddesi göz önüne alındığında, federal tavsiyenin yetişkinler için günde en az 1,5 ila 2 bardak tüketmesi şaşırtıcı değil.

Ananas

Tatlılığıyla bilinen bir başka tropik meyve olan ananas, sindirime yardımcı olan bir enzim kaynağıdır. Özellikle ananas, proteinlerin sindirimine yardımcı olan bromelain içerir. Geliştirilmiş sindirim ayrıca iştahı düzenleyebilir ve bu da kilo kaybına yardımcı olabilir.

Ananas aynı zamanda bir lif kaynağıdır, tokluğu artırmasına ve günlük lif ihtiyacına katkıda bulunmasına olanak tanır. Bir çalışma, ABD’deki yetişkinlerin lif alımının önerilen alımın yarısından daha az olduğunu ve lif tüketimini artırmanın obeziteyi kontrol altına almada kritik bir adım olduğunu belirtti.

Avokado

Avokado, bu listedeki diğer ürünler kadar tatlı olmasa da, yine de bir meyve olarak kabul edilir. Avokado, diğer meyvelere kıyasla yağda çok daha yüksektir, ancak bu aslında kilo vermeye yardımcı olabilir. Aslında, bir çalışma, öğle yemeğine bir avokadonun yarısını dahil eden bireylerin daha yüksek düzeyde memnuniyet ve daha az yemek yeme isteği bildirdiklerini buldu.

Avokadodaki sağlıklı yağlar ve lifler, bir salataya eklendiğinde, tostun üzerine sürüldüğünde veya rendelenmiş tavuk veya konserve ton balığı ile bir araya getirildiğinde, kilo verme hedeflerinize katkıda bulunabilir.

Limon

Diğer meyveler gibi limonları yemeseniz de, bu narenciye kilo kaybı için en iyi meyveler listesinde hala bir yer kazanıyor. Suyunuza taze sıkılmış limon eklemek, kilo vermenize yardımcı olabilecek sıvı alımını teşvik edebilir. Çalışmalar, daha fazla su içmenin bir günde yaktığınız kalori sayısını artırdığını ve bunun da kilo kaybına katkıda bulunabileceğini belirtiyor. Aslında, aşırı kilolu kadınlarda su alımını gözlemleyen bir çalışma su alımlarını günde 3,5 litrenin üzerine çıkarmanın 12 aylık bir süre içinde 4,4 kiloluk ekstra bir düşüşe yol açtığını buldu.

Suyunuza limon eklemek, C vitamini gibi değerli besinlere katkıda bulunur ve ayrıca daha iyi hidrasyon ve daha fazla kilo kaybına yol açabilir.