Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi'ne Türkiye'den üye olan ilk şehir İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi, turizm sektöründe sürdürülebilirliği ve sosyal sorumluluğu teşvik etmek için kurulan Küresel Sürdürülebilir Turizm...

Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi'ne Türkiye'den üye olan ilk şehir İzmir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Büyükşehir Belediyesi, turizm sektöründe sürdürülebilirliği ve sosyal sorumluluğu teşvik etmek için kurulan Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi’ne (Global SustainableTourism Council – GSTC) Türkiye’den üye olan ilk şehir oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in sürdürülebilir turizm alanında ilk önemli adımı attığını, doğa ve çevre ile uyumlu çalışmaların birer turizm öğesi olarak dünyaya tanıtılacağını ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i turizm alanında öncü bir kent yapma hedefi doğrultusunda önemli bir adım daha atıldı. Turizm sektöründe sürdürülebilirliği ve sosyal sorumluluğu teşvik etmek için UNEP – Birleşmiş Milletler Çevre Programı ve UNWTO – Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü desteğiyle 2007 yılında kurulan Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi’ne (Global Sustainable Tourism Council – GSTC) Türkiye’den üye olan ilk şehir İzmir oldu.

Sabriye Bedel / yenikiraz.com