Leyleklerin geçiş yollarında güvenlik önlemi alındı

Enerji nakil hatlarında yapılan keşifler doğrultusunda en uygun göç güzergahlarına 602 adet leylek yuvası monte edilerek,...

Leyleklerin geçiş yollarında  güvenlik önlemi alındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Enerji nakil hatlarında yapılan keşifler doğrultusunda en uygun göç güzergahlarına 602 adet leylek yuvası monte edilerek, 200 yeni leylek yuvası için de kurulum süreci başlatıldı.
Sonbahar ile birlikte leyleklerin binlerce kilometrelik göç yolculuğu başlarken, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nde elektrik dağıtım hizmeti veren Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş (TREDAŞ) aldığı önlemlerle bu uzun yolculukta göçmen kuşlara güvenli bir güzergah sunuyor. 2021-2023 yılları arasında yaklaşık 5 milyon TL’lik yatırımla 15 bin direkte kuşkonmaz montajı, 6 bin 759 direkte iletken izolasyonu ve 5 bin 450 direkte izolatör izolasyonu yapan TREDAŞ, 2016 yılından bu yana şebekesine özel olarak hazırladığı “Kuş Koruma Planı” ile de göçmen kuşların yanı sıra nesli tükenme tehlikesi altında bulunan akkuyruklu kartal, puhu, alaca baykuş, küçük kerkenez, turna, küçük karabatak, ötücü kuğu ve yalıçapkını gibi türlerin korunmasına destek oluyor.

iha