Mama fiyatlarındaki artış, hayvan sahiplerini zorluyor

Yeni İzmir Gazetesi’nden Berivan Kaya’nın haberine göre, ekonomik krizle mücadele eden Türkiye, hayvan mamalarında da sıkıntılar...

Mama fiyatlarındaki artış, hayvan sahiplerini zorluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni İzmir Gazetesi’nden Berivan Kaya’nın haberine göre, ekonomik krizle mücadele eden Türkiye, hayvan mamalarında da sıkıntılar yaşıyor. Hayvanseverler, vergi oranlarının artmasının ve hayvan mamalarındaki fiyat artışının, hayvanların refahını olumsuz etkilediğini vurguluyor. Köpek mamaları gibi temel besin maddeleri dahi artık ulaşılmaz hale gelirken, hayvanlar sokağa ya da barınaklara terk ediliyor.

HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder, yaşanan bu durum hakkında yaptığı açıklamada, hayvan mamalarının fiyatlarının artması nedeniyle birçok sahibin hayvanlarını terk etmeye başladığını ifade etti. Bir köpek mamasının en az 500 lira olduğunu ve veteriner hizmetlerinin de oldukça pahalı hale geldiğini belirten Önder, bu durumun sokakları ve barınakları dolup taşırırken, cins köpeklerin bile terk edildiğini söyledi.

Belediyelere ait barınakların sağlıksız olduğuna dikkat çeken Önder, barınakların düzeltilmesi ve hayvanlara daha iyi bir yaşam sunulması gerektiğini belirtti. Ancak belediye başkanlarının verdiği sözleri yerine getirmediğini dile getiren Önder, gönüllülerin desteğinin hayvanların yaşam şartlarının iyileştirilmesinde çok önemli olduğunu vurguladı.

Ankara’da İnci Anne Barınağı’nda sokak hayvanlarının bakımını üstlenen İnci Aksoyoğlu, mama fiyatlarındaki artışın kendilerini olumsuz etkilediğini ve hayvanları beslemeyi azaltmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Mama yardımlarının eskisi gibi gelmediğini belirten Aksoyoğlu, hayvanları aç bırakmamak için ekonomik tedbirler aldıklarını ancak yine de sorunun çözülmesi gerektiğini söyledi.

Bu zorlu süreçte, hayvan sahipleri ve hayvanseverlerin çabaları, hayvanların refahı için büyük önem taşıyor. Mama fiyatlarındaki artış ve hayvanların terk edilmesi gibi sorunlarla mücadele etmek için devletin ve toplumun birlikte çalışması gerekiyor.

Haber Merkezi