Meme kanserinin az bilinen semptomları

Kanserin erken teşhisi, hastalığın tedavisinin başarılı olmasının önemli bir parçasıdır. Ancak, çoğu insan kanserin erken teşhisi...

Meme kanserinin az bilinen semptomları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kanserin erken teşhisi, hastalığın tedavisinin başarılı olmasının önemli bir parçasıdır. Ancak, çoğu insan kanserin erken teşhisi için aranması gereken belirtileri bilmiyor. Bu sebeple, bu yazıda kanserin az bilinen semptomlarını inceleyeceğiz.

Kanserin en yaygın semptomu, kitlelerin varlığıdır. Kitleler, kanserli hücrelerin çoğalması sonucu oluşur. Kitleler, derinin altında veya başka bir yerde hissedilebilir. Kitlelerin büyüklüğü, şekli ve kıvamı değişebilir. Bazı kitleler ağrıya neden olabilir.Kanserli hücrelerin büyümesi, vücudun diğer bölgelerinde de semptomlar oluşturabilir. Örneğin, akciğer kanseri akciğerlerin tıkanmasına neden olabilir. Akciğerler tıkanırsa, nefes alma zorluğu ve çarpıntı hissedilebilir.

Aynı şekilde, kolon kanserinde kabızlık veya diyare gibi semptomlar ortaya çıkabilir.Kanserin diğer semptomları arasında, yorgunluk, halsizlik, kilo kaybı veya artışı, yüksek ateş, anemi, kanama veya kanamalar da bulunabilir. Kanserin erken teşhisi için bu semptomların herhangi birinde varsa, hemen bir doktora başvurulmalıdır.Kanserin erken teşhisi, hastalığın tedavisinin başarılı olmasının önemli bir parçasıdır. Bu nedenle, kanserin az bilinen semptomlarının bilinmesi önemlidir. Kanserin erken teşhisi için, herhangi bir semptom ortaya çıktığında hemen bir doktora başvurulmalıdır.

Haber Merkezi