Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu Haziran ayı toplantısı gerçekleştirildi

'HORZUM VE ÇOBANLAR'DA MADENCİLİK YAPILMASI KABUL EDİLEMEZ' Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu, 8 Haziran 2023 Perşembe...

Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu Haziran ayı toplantısı gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“HORZUM VE ÇOBANLAR’DA MADENCİLİK YAPILMASI KABUL EDİLEMEZ”

Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu, 8 Haziran 2023 Perşembe günü Mehmet Taşlı başkanlığında Ödemiş Öğretmenevi’nde toplandı. Toplantıda Horzum ve Çobanlar mahallelerini içeren maden sahası ihaleleri ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullara imam görevlendirilmesi olarak bilinen projesi tartışıldı.

“MADEN UĞRUNA DOĞA VE İNSAN HAYATININ TEHLİKEYE ATILMASINA İZİN VEREMEYİZ”
Ödemiş’e bağlı Horzum merkezli 18.800 dekar ve Çobanlar’ı kapsayan 8.600 dekarlık sahada 4.grup maden arama ihalesi yapılması üzerine Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu konuyu gündeme alarak 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında bir basın açıklamasıyla ilk tepkisini gösterdi.
Yine 5 Haziran 2023’te Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş öncülüğünde sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısına Ödemiş Kent Konseyi adına Başkan Mehmet Taşlı katıldı.

İZMİR’DE OKULLARA İMAM GÖREVLENDİRİLMESİ PROJESİ TARTIŞILDI
Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısının ikinci kısmında kamuoyunda okullara imam görevlendirilmesi projesi olarak bilinen proje tartışıldı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İzmir İl Müftülüğü arasında üç yıl önce imzalanan ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi’ ile İzmir’in 30 ilçesinde ilk olarak imam hatip mezunu 842 kişinin okula görevlendirme yapıldığının altı çizildi.

Sabriye Bedel / yenikiraz.com