Ödemiş'te 'Bu Sinerji Okullarımız İçin' Projesi Hayata Geçirildi

Denetimli serbestlikten yararlanan hükümlüler, okullara boya ve tamirat hizmeti vererek mesleki eğitim aldı.

Ödemiş'te 'Bu Sinerji Okullarımız İçin' Projesi Hayata Geçirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde, Ödemiş Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Ödemiş M Tipi ve T Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumları’nın iş birliğiyle Türkiye’de bir ilke imza atıldı. “Bu Sinerji Okullarımız İçin İş Birliği Projesi” kapsamında, hükümlülere Ödemiş Halk Eğitim Merkezine bağlı usta öğretici tarafından selülozik boyacılık kursu verildi.

Teorik eğitimin ardından uygulama aşamasına geçilen projede, Ödemiş Hatipoğlu Hasan Erdem İlk ve Ortaokulu’nda boya ve tamirat işlemleri BİOSUN Ödemiş Katı Atık İşleme Enerji ve Çevre San. Tic. A.Ş.’nin maddi katkılarıyla gerçekleştirildi. Proje, hükümlülerin topluma kazandırılması ve mesleki becerilerinin artırılması amacıyla hazırlandı.

Törene Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Coşkun, Ceza İnfaz Kurumları ve Denetimli Serbestlikten Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Fatih İbiş, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Sunullah Desticioğlu ve diğer yetkililer katıldı. Proje kapsamında, Hatipoğlu Hasan Erdem İlk ve Ortaokulu ile Yeniceköy İlk ve Ortaokulu’nda boya, sıva, temizlik işlemleri ve Atatürk Büstü’nün yenilenmesi gibi çalışmalar yapıldı.

Bu kapsamda, projeye katılan 13 hükümlüye sertifika takdimi de gerçekleştirildi. Proje, okulların ihtiyaçlarına cevap vererek, toplumsal farkındalık yaratmayı ve mesleki eğitimle toplumla entegrasyonu sağlamayı amaçlıyor.