ÖSYM Başkanı: Hedefimiz bilgisayar tabanlı sınava geçmek

ÖSYM Başkanı Ersoy, bu yılın 10'uncu Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2023/10) öncesinde Esenboğa Elektronik Sınav...

ÖSYM Başkanı: Hedefimiz bilgisayar tabanlı sınava geçmek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ÖSYM Başkanı Ersoy, bu yılın 10’uncu Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2023/10) öncesinde Esenboğa Elektronik Sınav (e-Sınav) Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Ardından e-Sınav merkezleri ve e-YDS hakkında bilgiler veren Ersoy, İstanbul, İzmir, Adana ve Ankara olmak üzere Türkiye’de dört tane e-Sınav merkezi olduğunu dile getirdi.
e-Sınav merkezlerinin 6 bin adayı aynı anda sınava alabilecek kapasitesi bulunduğunu aktaran Ersoy, “Şu anda içinde bulunduğumuz mekanda 5 bin, İstanbul’da 500, Adana’da 350, İzmir’de de 136 aday aynı anda sınava girebiliyor. Nihai hedefimiz şu anda dört bölgede olan bu sınavları inşallah Türkiye’nin tüm bölgelerinde yapmak ve sınav kapasitemizi öncelikle on bin aday şeklinde oluşturmak” diye konuştu.

“Nihai hedefimiz kağıt tabanlı sınavdan bilgisayar tabanlı sınava geçmek”
Ersoy, e-Sınav’larla ilgili paradigmal değişimler yapmak istediklerini kaydederek, “Özellikle sınav yaptığımız kurumlarla anlaşarak onların da bilgisi dahilinde belli sayının altındaki sınavları e-Sınav şeklinde gerçekleştirmek istiyoruz. Bundan da nihai hedefimiz kağıt tabanlı sınavdan bilgisayar tabanlı sınava geçmek. Bilgisayar tabanlı sınavın en büyük avantajı adayın sınav sonucunu ilgili günün sonunda öğrenme şansı var” dedi.

Haber Merkezi