Psikologlardan yeni bir adım

Turgay Kılıç/Yenikiraz.com   Türk Psikologlar Derneği (TPD), deprem felaketinden bu yana sahaya çıkıp, ihtiyaç sahiplerine aktif...

Psikologlardan yeni bir adım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Turgay Kılıç/Yenikiraz.com

Türk Psikologlar Derneği (TPD), deprem felaketinden bu yana sahaya çıkıp, ihtiyaç sahiplerine aktif psikolojik destek verdi. Zihinsel yaralara merhem olmaya başlayan piskologlar, yeni bir adım atarak psikososyal desteği hayata geçiriyor.

Eczacıbaşı işbirliğiyle evital psikososyal desteğe başlayan 500 TPD üyesi, ‘İyilikle Buluşalım’ projesi kapsamında yeni bir soluk getirdi.

TPD’nin konuyla ilgili yaptığı kısa açıklama şöyle:

“Türk Psikologlar Derneği olarak felaketin ilk gününden bu yana aktif saha çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şimdi ise bu çalışmalara uzun soluklu yeni bir iş birliği ile devam edeceğiz.

Eczacıbaşı’nın uzaktan sağlık hizmetlerini erişilebilir kılan uygulaması evital’in “İyilikle Buluşalım” projesi aracılığıyla depremden etkilenen vatandaşlarımıza uzun soluklu psikolojik destek vermek üzere harekete geçtik.

TPD üyesi 500’e yakın gönüllü psikolog depremden etkilenenlere evital platformu aracılığıyla psikososyal destek verecek. Gönüllülerimizin emekleri ile yaraların sarılabilmesine ve toplumsal iyileşmeye katkı sağlamayı hedefliyoruz.

TPD üyesi 500’e yakın gönüllü psikolog depremden etkilenenlere evital platformu aracılığıyla psikososyal destek verecek. Gönüllülerimizin emekleri ile yaraların sarılabilmesine ve toplumsal iyileşmeye katkı sağlamayı hedefliyoruz.”

TPD’nin İH (İhtiyaç Haritası) için oluşturduğu formu tıklayarak, gönüllü doktorlardan destek alınabildiği form kaydı oluşturuldu.

Haber

Haber