Rize-İzmir uçuşları başlıyor

Bakan Uraloğlu, açıklamasında şunları söyledi: “İlk sefer 18 Eylül'de yapılacak. Ekim ayından itibaren her cumartesi Rize-İzmir...

Rize-İzmir uçuşları başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakan Uraloğlu, açıklamasında şunları söyledi: “İlk sefer 18 Eylül’de yapılacak. Ekim ayından itibaren her cumartesi Rize-İzmir arasında uçuşlar devam edecek. Kasım ayından itibaren de bu uçuşları haftada iki sefere çıkarmayı planlıyoruz.”

Bu önemli gelişme, Rize ile İzmir arasındaki ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştıracak ve bölgeler arası turizmi teşvik edecektir.

Ayrıca, Bakan Uraloğlu, bölgedeki altyapı ve ulaşım projelerine vurgu yaparak İyidere Lojistik Liman projesinin önemine değindi. Bu projenin Doğu Karadeniz Bölgesi, Avrupa ve Orta Asya’ya açılan Kafkasya Koridoru üzerinde stratejik bir öneme sahip olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, projenin faaliyete geçiş tarihini de açıkladı.

Bakan Uraloğlu, konuşmasının devamında şunları dile getirdi:

“Bu limanımız, yılda 3 milyon ton genel kargo, 8 milyon ton dökme yük, 100 bin TEU konteyner ve 100 bin araçlık Ro-Ro kapasitesi ile Karadeniz Havzası’nda büyük tonajlı gemilerin yeni adresi olacaktır. İran’ın kuzey eyaletlerinin Dubai Limanlarını kullanarak yaptığı ithalatı büyük ölçüde hızlandıracak bir alternatif olacaktır. İnşallah, 2026 yılı içerisinde projeyi faaliyete geçireceğiz ve Rize’ye önemli bir istihdam kaynağı oluşturacağız.”

Haber Merkezi