Şampiyon derbiyi kazanarak sezonu bitiriyor

Spor Toto Süper Lig'in 37. Haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılı ekip sahadan 3-0...

Şampiyon derbiyi kazanarak sezonu bitiriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Spor Toto Süper Lig’in 37. Haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılı ekip sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Galatasaray’a derbide üç puanı getiren goller Nicolo Zaniolo (38’, 79’) ve Mauro Icardi’den (71’) geldi.

Fenerbahçe’de Luan Peres 61. Dakikada direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Galatasaray şampiyonluk kupasını müsabakanın ardından düzenlenecek törenle kaldıracak.

 Sezon tamamlandı

Derbiyle birlikte her iki takım da bu sezon ligdeki son maçlarını oynamış oldular. Galatasaray’ın Hatayspor ile Fenerbahçe’nin ise Gaziantep FK ile oynaması gereken son hafta maçları, iki takımın deprem felaketinin ardından ligden çekilmeleri nedeniyle gerçekleştirilmeyecek.

Şampiyon Galatasaray sezonu 88 puanla, Fenerbahçe ise 80 puanla tamamlayacak. Beşiktaş ligdeki son maçında Konyaspor’u mağlup etmesi halinde ikili averaj üstünlüğüyle Fenerbahçe’yi geride bırakarak ligi ikinci sırada bitirecek.

Fenerbahçe sezonu 11 Haziran’da Başakşehir’e karşı oynayacağı Türkiye Kupası finaliyle sonlandıracak.

Taraftarlardan yoğun ilgi

Süper Lig’de sezonu şampiyon tamamlamayı garantileyen Galatasaray’ın taraftarları, takımlarının Fenerbahçe ile yaptığı derbiye yoğun ilgi gösterdi.

Karşılaşmanın başlamasına saatler kala stat etrafında toplanan sarı-kırmızılı taraftarlar; meşaleler yakıp, marşlar söyleyerek şampiyonluğu kutladı.

Daha sonra stada geçerek tribünleri tamamen dolduran taraftarlar, tezahürat ve şarkılarla futbolculara sevgi gösterisinde bulundu.

Futbolcuları tek tek tribüne çağırarak alkışlayan taraftarlar, Arjantinli yıldız oyuncu Mauro Icardi’ye ise özel ilgi gösterdi. Taraftarlar, Icardi için üzerinde İspanyolca “Icardi burada kal” yazılı pankartı açıldı.

Haber Merkezi