Sardalya rekor fiyatlarla satılıyor

Çanakkale: Ege Denizi’nde trol av yasağının kalkması, balık piyasasını canlandırdı ve Çanakkale’de sardalya fiyatlarının rekor seviyelere...

Sardalya rekor fiyatlarla satılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çanakkale: Ege Denizi’nde trol av yasağının kalkması, balık piyasasını canlandırdı ve Çanakkale’de sardalya fiyatlarının rekor seviyelere ulaşmasına neden oldu. Temmuz ayında yağ oranının zirveye çıktığı belirtilen “mangal söndüren” olarak adlandırılan sardalya, kilogram başına 120 TL ile 200 TL arasında satışa sunuluyor.

Balıkçılar, Çanakkale Boğazı ile uluslararası sularda 15 Nisan itibarıyla gırgır ve troller için av yasağının hala devam ettiğini belirtiyorlar. Ancak, 15 Temmuz itibarıyla Ege Denizi’nin 6 mil açığında trol balıkçılarının av yasağının kalkmasıyla birlikte balık piyasasında hareketlilik yaşandığı gözlemleniyor.

Sardalya av sezonunun 15 Haziran’da başlamasıyla birlikte, temmuz ortalarında yağ oranının zirveye ulaştığı kaydediliyor. Çanakkale Balık Hali’nde satılan yağlı sardalyanın kilosu, balığın boyutuna göre değişmekle birlikte 120 TL ile 200 TL arasında alıcı buluyor.

Balıkhane esnafından Cemal Kartal, trol av yasağının kalkmasıyla birlikte balık piyasasında canlanma yaşandığını belirterek, tezgahlarda 15 çeşit balığın bulunduğunu ifade ediyor. Kartal, özellikle sardalyanın 1,5 aydır yağlı olduğunu ve şu anda yağ oranının zirvede olduğunu ifade ediyor. Mangal söndüren cinsten olan sardalyaların tezgahlarda iri ve ufak boyutlarda bulunduğunu ekliyor.

Diğer bir balıkhane esnafı olan Volkan Kaşıkçı ise sardalyanın mangallık olarak tercih edildiğini ve piyasada talep olduğunu belirtiyor. Ancak yüksek fiyatlar nedeniyle bazı müşterilerin biraz dertli olduğunu ekliyor.

Haber Merkezi