Şehir merkezinde şüpheli gaz patlaması: 1 ölü, 48 yaralı

Yetkililerin yaptığı açıklamada, patlamanın beş blok boyunca yayıldığı ve en az altı yolun hasar gördüğü belirtildi....

Şehir merkezinde şüpheli gaz patlaması: 1 ölü, 48 yaralı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yetkililerin yaptığı açıklamada, patlamanın beş blok boyunca yayıldığı ve en az altı yolun hasar gördüğü belirtildi. Patlama sonucunda 34 araç hasar görürken, bazı araçlar da yan yattı. İtfaiye ekipleri, patlama alanında bir aracın altında bir erkek cesedi buldu.

Gauteng eyaleti Başbakanı Panyaza Lesufi, basına yaptığı açıklamada, patlamanın Johannesburg merkezindeki Bree Caddesi’nde gerçekleştiğini ve caddenin altından geçen bir doğal gaz hattındaki sızıntıdan kaynaklanmış olabileceğini belirtti.

Patlamanın nedeni henüz tam olarak belirlenemezken, şehrin gaz tedariğini sağlayan şirket, patlamadan yer altı boru hatlarının sorumlu olmadığını açıkladı.

Johannesburg Acil Durum Yönetim Hizmetleri sözcüsü Robert Mulaudzi, 48 yaralıdan 12’sinin tedavi altında olduğunu ve 36’sının taburcu edildiğini bildirdi.

Patlama bölgesinde yaşayanlar, ikinci bir patlama endişesi nedeniyle alandan uzaklaştırıldı. Yetkililer, olayın etkilerinin incelenmesi ve soruşturmanın tamamlanmasının ardından daha fazla bilgi vereceklerini belirtti.

Haber Merkezi