Susuz kalmak kalp ve hipertansiyonu etkiliyor

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay sıcak havalarda  yeteri...

Susuz kalmak kalp ve hipertansiyonu etkiliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay sıcak havalarda  yeteri kadar sıvı tüketmemenin risk grubunda olan hipertansiyon ve kalp hastalıklarına neden olabileceğini söyledi.

Aşırı sıcakların görüldüğü bu günlerde Altay, risk grubundaki hastaların gerekli olmadıkça dışarı çıkmamaları gerektiğine dikkat çekti.

Yaz aylarında sıvı tüketiminin önemine vurgu yapan Altay, tuz ve şeker içeriği yüksek içeceklerden kaçınılması tavsiyesini verdi.

Risk grubundaki hastaların dikkatli olmaları gerektiğini belirten Altay şu ifadelere yer verdi:

“Özellikle kalp ve hipertansiyon hastaları sıcaklığın en yüksek dereceye ulaştığı zamanlarda zorunlu haller dışında dışarıda bulunmamalı. Bu hastalar dışarı çıkacaklarsa günün erken saatlerinde ve gece serinliğinde dışarı çıkmalarını öneriyoruz. Bu gruptaki hastaların sıvı tüketimine dikkat etmeleri gerekli. Sıvı kayıpları bu hastalarda tansiyon düşüklüğüne ve kalp yetersizliğinde ilerlemelere neden oluyor. Bayılma, aritmi ve birçok probleme yol açabiliyor. O yüzden suyu muhakkak uygun biçimde tüketmeleri gerekiyor. İlaçlarını aksatmadan kullanmaları, eğer uzun bir tatile çıkacaklarsa doktorlarına muayene olup gitmeleri gerekiyor.”

GÖKSU TEKİN