TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Seçimden 2 Gün Sonra Tahliye Kararı Verdiği Depremzedeleri Ziyaret Etti

    TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin seçimden 2 gün sonra tahliye kararı verdiği...

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Seçimden 2 Gün Sonra Tahliye Kararı Verdiği Depremzedeleri Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin seçimden 2 gün sonra tahliye kararı verdiği depremzedeleri ziyaret etti. Depremzedelerin yaşadığı şartları eleştiren Şentop, “Kısıtlamalar bir nevi burayı bir kampa, bir esir kampına dönüştürmüş vaziyette.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentteki otellerde misafir ettiği depremzedelere verdiği hizmeti önce 21 Mayıs’ta sonlandıracağını ardından da gelen tepkiler üzerine sürenin uzatıldığını açıkladı. Açıklamanın ardından devreye giren Tekirdağ Valiliği, depremzedelerin her türlü ihtiyacını karşılanacağını açıkladı. Valiliğin sahip çıktığı depremzedeleri bugün TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ziyaret etti.

Depremzedelerle sohbet edip, sorunlarını dinleyen Şentop, “Tabi önce seçim akşamı sosyal medyada başladı. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ve başka illere giden deprem bölgesinden depremzede vatandaşlarımıza ağır hakaretler içeren şeyler. Kendini bilmez, insanlıktan nasibi olmayanların laflarıydı, sözleriydi; öyle bir şeyin yaşanmış olması çok üzücü fevkalade. Hepimiz açısından, bunun bir de Tekirdağ’da olması benim de Tekirdağlı olmam hasebiyle beni daha da üzdü. Haberdar olur olmaz burada hemen başta valimiz olmak üzere bütün arkadaşlarımızla Süleymanpaşa Belediye Başkanımızla temas ettik. Öyle bir şey asla olamaz, yani devletimiz bütün imkanlarını deprem bölgesine ve oradaki vatandaşlarımıza depremzedelere seferber etmişken, burada bir belediyenin bu şekilde bir kendini bilmez davranışını müsaade edilmez, mümkün değil. Nitekim hemen anında zaten bu konuda devletin çeşitli kurumları AFAD başta olmak üzere her türlü ihtiyacı karşılamak üzere harekete geçtiler” dedi.