TCDD'ye sert tepki: Öldürdünüz

Turgay Kılıç/Yenikiraz.com 8 Temmuz 2018 yılında Tekirdağ Çorlu'da tren raylarının altının boşalmasıyla devrilen vagonlardan 25 kişi...

TCDD'ye sert tepki: Öldürdünüz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Turgay Kılıç/Yenikiraz.com

8 Temmuz 2018 yılında Tekirdağ Çorlu’da tren raylarının altının boşalmasıyla devrilen vagonlardan 25 kişi hayatını kaybederken yüzlerce kişi yaralandı.

Evladını, yakınını gözyaşlarıyla toprağa veren acılı aileler, olayı yargıya taşıyarak, kazanın bir katliam olduğuna işaret etti. Tren raylarınının kontrolünün yapılmadığına karşın belgelerle kanıtlanması üzerine yargı yolunu sıklaştıran acılı aileler, mahkemeleri doldurmaya başladı, yargı yolunda suçlu bulundular.

Tepkiler değişmedi

Haber

TCDD’nin bayram dolayısıyla “Bir durak sadece gidiş-dönüşlerin değil; özlemlerin, unutulmaz anıların durağıdır. Memleketimizin birçok noktasında eşsiz hikayeleri içinde barındıran gar ve istasyonlarımızla #BizVarız #UlaşıncaBaşlar

? Bugünkü durağımız Edirne, Uzunköprü İstasyonu” yazılı paylaşımına ilişkin acılı aileler tepkilerini geciktirmedi. Kızını, yeğenlerini, oğlunu ve eşini kaybedenlerin verdiği tepki; yanıtsız kaldı.

Kızını kaybetmişti

Haber

Kızını ve yeğenlerini aynı trene bindirip bir daha evladı ve yeğenlerine kavuşamayan Köse ailesinden Sena Köse, “5 yıl oldu. Kızımı ve yeğenlerimi son yolculuğuna uğurlamışım. Sayenizde bir daha kavuşamadık. #ÇorluTrenKatliamı” diyerek tepkisini gösterdi.

Haber

‘Vicdanınız yok’

Avukat Kerim Bütün, konuyla ilgili tepkilerini şöyle verdi: “Özlemlerin, unutulmaz anıların durağı öyle mi? Vicdanınız yok.”

‘Öldürdünüz’

Haber

Tekirdağ Çorlu trenine oğlu Arda Sel’i ve eşi Hakan Sel’i gönderen anne Mısra Sel, yakınlarına bir daha sarılamadı. TCDD’nin paylaşımına tepki gösteren anne Sel, şunları aktardı:

”8 Temmuz’a 8 gün kala TCDD’nin paylaşımı. Size hesap hesap soramayan yargıya da yazıklar olsun! Sayenizde bu duraktan ölüme gidişleri oldu evlatlarımızın! Ulaştıramadınız!
Öldürdünüz! Hesap vereceksiniz.”

Anne Sel, 5 yıldır adalet arıyor, sosyal medya ve adalet sarayında mekik dokuyor. Sorumluların gerekli cezayı almadıklarını belirten anne Sel, evladını ve eşini kaybetmenin 5. yılına giriyor.

Yakınlarını kaybeden acılı aileler; adalet yolunda 5. yıldalar.