Threads hesabını silenin Instagram’ı kapanacak mı?

Teyit.org tarafından yapılan araştırma, Threads hesabını silen kullanıcıların bağlantılı Instagram hesaplarının gerçekten de silindiği iddiasını doğruladı....

Threads hesabını silenin Instagram’ı kapanacak mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Teyit.org tarafından yapılan araştırma, Threads hesabını silen kullanıcıların bağlantılı Instagram hesaplarının gerçekten de silindiği iddiasını doğruladı. Bu durum, Threads’in gizlilik politikasının Instagram çatısı altında olduğunu gösteriyor.

Instagram’ın gizlilik ilkeleri sayfasına göre, Threads hesabını tamamen kapatmanın tek yolu, Instagram hesabını da kapatmaktan geçiyor. Sayfada, “Threads profiliniz Instagram hesabınızın bir parçasıdır ve istediğiniz zaman Instagram hesabınızı silerek Threads profilinizi silebilirsiniz” ifadesi yer alıyor.

Bununla birlikte, Threads hesabını geçici olarak dondurmak da mümkün. Instagram, Threads hesabını donduran kullanıcıların bağlı olduğu Instagram hesabının bundan etkilenmeyeceğini belirtiyor. Ancak hesabı dondurmak, hesabı tamamen kapatmakla aynı anlama gelmiyor.

Instagram, hesabını donduran kullanıcıların uygulamadaki verilerinin silinmeyeceğini açıklıyor. Threads hesabını donduran kişilerin profilleri, hesapları yeniden aktifleştirilene kadar görünmez hale geliyor.

Haber Merkezi