Trabzon'da “Afet Uyum Planı” çalıştayı başladı

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Risk Belirleme ve tedbir Dairesi kabilinden planlı Avrupa...

Trabzon'da “Afet Uyum Planı” çalıştayı başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Risk Belirleme ve tedbir Dairesi kabilinden planlı Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti kabilinden akçalanmış edilen ’Türkiye’de diyar değişikliğinden meydana gelen kıyamet risklerinin azaltılması ve uzlaşma dair AFAD’ın kapasitesinin artırılması düşüncesince uran destek’ projesi kapsamında ’Trabzon Afet Uyum Planı’ çalıştayı başladı.

“Türkiye’de diyar değişikliğinden meydana gelen kıyamet risklerinin azaltılması ve uzlaşma dair AFAD’ın kapasitesinin artırılması düşüncesince uran destek” projesi kapsamında projenin tayyareci büyükşehirlerinden Trabzon’da ’Temel data çalışması’ ve ’Trabzon ili diyar değişikliğinden meydana gelen kıyamet risklerinin ve kırılganlıkların değerlendirmesi’ emekleri neticelendirildi. Bu çerçevede meydana getirilen incelemede Trabzon’un saf mekân ve sosyo-ekonomik durum, bulunan diyar eğilimleri ile bu eğilimlerin gelecekteki etkileri, kırılganlıklar, diyar değişikliği kaynaklı kıyamet riskleri, bu risklere erinç tahsil edilen önlemler ve deneyimler, bulunan evcil diyar hareket planı ve diyar politikaları gözden geçirildi. Proje kapsamında 26-28 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek ’Trabzon Afet Uyum Planı’ çalıştayı başladı. Trabzon’da birlikte otelde meydana gelen çalıştayda Trabzon Afet Uyum Planı’nın eskiz hareket planının sonuncu duruma getirilmesi hedeflenirken, çalıştayda birlikte mülakat işleyen AFAD Trabzon İl Müdürü Ömer Kıratlı, “Küresel diyar değişikliği ve susuzluk ile ilgilendiren henüz önceki yapmış olduğumuz icraat var. Umut ediyorum ki bu çalışmalarımızın bu çalıştaya yardımı olacaktır. Bu çalıştayın başta ilimiz düşüncesince aşkın hayır olacağını düşünüyorum. Çünkü bizim lazım seller, heyelanlar ve akıbet yıllarda orman yangınlarıyla epeyce başımız muzdarip. Hepimiz düşüncesince bu çalıştayın iyi olmasını diliyorum” dedi.

“Son yıllardaki bu artışlar kurumların duyarlılık göstermesi icap ettiğini ortaya koyuyor”

AFAD Risk Belirleme ve tedbir Dairesi Başkanı Gökhan Yılmaz ise, akıbet yıllarda başta Türkiye’de ve dünyanın muhtelif vatanlarında meteorolojik ve hidrojeolojik kıyamet türlerinde ağır birlikte çoğalma yaşandığını belirterek, “Özellikle baş döndürücü hararetli yağışlar kararı yığın ve bereket olayları, orman yangınları, diyar sıcaklıklarındaki artışlardan ekolojik ortam esenlik problemlerindeki artışlar art arda görülmeye bitmeme ediyor. Dolaysısıyla akıbet yıllardaki bu artışlar bizlere diyar değişikliği kaynaklı afetlerin bundan sonra hayatımızı ağır manada aksi etkilemeye ve bu mevzuda kurumların duyarlılık göstermesi icap ettiğini ortaya koyuyor. Bugün burada Avrupa Birliği destekli, Türkiye’deki diyar değişikliği kaynaklı kıyamet risklerinin azaltılması ve bu mevzuda AFAD’ın uzlaşma ve kurumsal kapasitesinin arttırılması projesi kapsamında düzenlemiş olduğumuz ikinci çalıştayımıza katılma elde etmiş bulunuyoruz. Bugün ikinci tayyareci il bulunan Trabzon ilimizde kıyamet uzlaşma hareket planını ahit sizlerle değerlendirmeye açıyoruz. Siz kurumlarımızın arka dönüşleri ve katkılarıyla eskiz planımızı sonuncu plana çevireceğiz inşallah. Trabzon’un gelecek yıllarda ne eylemleri yaşama geçirmesi gerekiyor, bunları değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA