'Türkiye stratejik ortağımız'

Semi Tektaş-yenikiraz.com Scania Satış Operasyonları Başkan Yardımcısı Caroline Gustaffson ve ScaniaLiaison Office Türkiye Yönetici Direktörü Per...

'Türkiye stratejik ortağımız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Semi Tektaş-yenikiraz.com

Scania Satış Operasyonları Başkan Yardımcısı Caroline Gustaffson ve ScaniaLiaison Office Türkiye Yönetici Direktörü Per Stümer, Doğuş Otomotiv Scania İzmir Bölgesi Yetkili Servisi Ankara Ağır Vasıta tesislerini ziyaret etti. Ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ikili Türkiye’nin kendileri için stratejik bir ortak olduğu söyledi.

Scania Satış Operasyonları Başkan Yardımcısı Caroline GustaffsonTürkiye’nin kendileri için önemli bir pazar olduğunu söylerken, “Türkiye her zaman bizim için önemli bir pazar olmuştur. Bu sadece bugün değil geçmişte de öyledi gelecekte de öyle olmaya devam edecektir. Bu işbirliği ile amacımız Türkiye’deki  ağımızı daha da geliştirmektir ve önümüzdeki dönemde de buna devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

2016’DAN BERİ TÜRKİYE’DE

ScaniaLiaison Office Türkiye Yönetici Direktörü Per Stümer 2016’dan beri Türkiye’de olduklarını bu birlikteliğin artık stratejik olduğunu söyledi. Per Stümer, “Çok uzun zamandır devam eden ve stratejik olarak bir ortak olarak birlikte çalışıyoruz. Amacımız bunu daha da ileriye götürmek. Aramızdaki ilişkiyi bir müşteri-üretici ilişkisinden ziyade bir stratejik ortaklık olarak görüyoruz. Süreli beraber daha fazla nasıl geliştirebilirizi konuşuyoruz. Pazar payını nasıl artırılabilir diye düşünüyoruz” diye konuştu.

PANDEMİ’DEN SONRA YÜZDE 66’LIK ARTIŞ

Üretilen bu Scania 460 modeline taleplerin sürekli arttığını söyleyen Doğuş Otomotiv Satış MüdürüBayazıtCanbulat,” Türkiye’de her sene 30 bin araç satma potansiyeli var. Son bir kaç yılda bu sayı düştü. Geçen seneye oranladığımızda yüzde 66’lık bir artış söz konusu. Talep gelemeye devam ediyor. Bununla birlikte inşaat araçlarına talep artacak diye bekliyoruz. Deprem sonrası bir kentsel dönüşüm buna yol açacaktır” ifadelerini kullandı.

İZMİR PAZAR İÇİN KRİTİK NOKTADA

Canbulat İzmir’in kendileri için bir stratejik bölge olduğunu söylerken bunun nedenini şöyle açıklıyor; “ İzmir bizim için stratejik bir bölge. Yaş sebze ve meyve ihracının merkez konumu olarak kabul edilir. Scania’da bu konuda ünlü, bizim portföyümüz geniş, soğutucu sistemleri kullanıyoruz. Bir yaş sebze ve meyve ithalatının yurtdışına çıkması için her türlü imkanı sağlıyoruz.”

ÖNÜMÜZDEKİ YIL PAZARA GİRECEK

Scania Ege Bölge Bayisi Satış Müdürü Ahmet Türemiş, üretilenScania 560S modeli hakkında şu detayları verdi; “ Yeni nesil bir motor teknolojisi ile yeni ritardır, beygir gücü ve torku  yükseltilmiş vaziyette önümüzdeki yıl Türkiye pazarında olacak. Biz Scania Türkiye olarak araçların daha ülkemize inmeden yol şartlarına uyum sağlaması açısından bunların tüm yük ve yol çeşitlerine gereken tedbirleri aldık. Sonrasında önümüzdeki yıl pazara giriş yapmasını hedefliyoruz. Araçlar Türkiye’ye Hollanda, Fransa ve İsveç Scania fabrikalarından geliyor.”

Haber

ANİ FREN DESTEĞİNİN MUCİDİ

Türemiş Scania 560S modelin muadilleri arasından farklarını şöyle sıralıyor; “Benzerleri arasında en büyük özelliği retarder desteğidir. Retarder ani fren desteği sistemidir. Bu desteklenen fren sisteminin mucidi Scania’dır. Kendini ön plana çıkaran bir başka özelliği ise muadilleri arasında en az yakıt tüketen araçtır.”