Vanity Fair seçti: Son 25 yılın en beğenilen dizi bölümleri

Friends – “The One With the Embryos” Yayın tarihi: 15 Ocak 1998 1990’ların Manhattanı’nda iş hayatının,...

Vanity Fair seçti: Son 25 yılın en beğenilen dizi bölümleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Friends – “The One With the Embryos”

Yayın tarihi: 15 Ocak 1998

1990’ların Manhattanı’nda iş hayatının, aşkın ve gündelik yaşamın zorluklarıyla uğraşan 20’li yaşlardaki altı arkadaşın maceralarını anlatıyor.

The Sopranos – “Pine Barrens”

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2001

Dizinin konusu New Jersey’de bir Amerikan-İtalyan mafya ailesi patronu Tony Soprano’nun meslek, suç, şiddet, aile, adalet ve dostluk kavramları arasındaki denge kurma mücadelesi üzerine kurulmuştur. Dizi aynı zamanda Soprano ailesinin bireyleri ve Tony’nin yakınında bulunan insanların hayatından da kesitler sunar.

The Bernie Mac Show- “Pilot”

Yayın tarihi: 14 Kasım 2001

Amerikan yapımı komedi türlü sitcom. Fox kanalında 14 Kasım 2001 tarihinde gösterime girmiş, 14 Nisan 2006’da ise son gösterimini yapmıştır.

Arrested Development- “Top Banana”

Yayın tarihi: 9 Kasım 2003

Aile şirketinden ayrılıp kendine yeni bir hayat kurmak isteyen Michael, babasının hesaplarda sahtecilik suçuyla tutuklanmasının ardından, bu planını gerçekleştiremez ve Orange County’de kalıp, birbirinden garip aile bireylerine ellerindeki ile nasıl yaşayabileceklerini öğretmek zorunda kalır.

Sex and the City – “Splat!”

Yayın tarihi: 8 Şubat 2004

Sex and the City, kariyer sahibi ve başarılı New York’lu dört kadın arkadaşın hikâyesini anlatıyor.

The Wire – “Middle Ground”

Yayın tarihi: 12 Aralık 2004

The Wire, Baltimore’un uyuşturucu ile dolu sokaklarını, suç-ceza kavramını, polislerin uyuşturucu ile savaşını, iyi ve kötü adamları konu alıyor.

Six Feet Under- “Everyone’s Waiting”

Yayın tarihi: 21 Ağustos 2005

Cenaze evi işleten bir ailenin, babalarının ölümüyle birlikte değişen hayatlarının, tüm aile fertlerinin birbirlerini yeniden tanıyışlarının, hayata atılan farklı bakışların, yüzeysel ilişkilerin yavaş yavaş derinleştiği bir kara mizah hikayesi.

The Office- “The Injury”

Yayın tarihi: 12 Ocak 2006

Vasat bir kâğıt şirketinde şube müdürü olan Michael Scott çalışanlarının günlük yaşamlarını takip eder.

Grey’s Anatomy – “It’s the End of the World”

Yayın tarihi: 5 Şubat 2006

Farklı tıp fakültelerini yeni bitirmiş 5 stajyer doktor adayı Meredith, Cristina, Izzie, Alex ve George eleme sınavını geçerek, prestijli bir eğitim hastanesi olarak ün salan Seattle Grace’in cerrahi departmanında stajyerlik programına kabul edilmiştir.

Lost – “The Constant”

Yayın tarihi: 28 Şubat 2008

“Lost”, Amerikan drama televizyon dizisidir. Program, Sidney, Avustralya’dan Los Angeles, Amerika Birleşik Devletleri’ne uçan bir yolcu uçağının kaza yapması sonucu Güney Pasifik’te gizemli bir adaya düşen kazazedelerin hikayelerini konu edinmektedir.

Mad Men- “The Suitcase”

Yayın tarihi: 5 Eylül 2010

Amerika’nın ve reklamcılık dünyasının kalbi olan New York’ta, 1960’lı yıllarda geçen hikâyede şatafatlı reklamcılık dünyasının parlak çocuklarının hikayeleri gözler önüne seriliyor.

30 Rock – “Double-Edged Sword”

Yayın tarihi: 10 Şubat 2011

30 Rock, NBC stüdyolarında çekilen The Girlie Show’un baş senaristi olan Liz Lemon’ın, iş ve özel hayatını anlatıyor.

Game of Thrones – “Blackwater”

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2012

Köklerini saldıkları topraklar kadar soğuk ve sert olan Starklar’ın kalesi Kıştepesi’nin kuzeyinde, Yedi Krallık’ı koruyan Sur’un ardında tekinsiz güçler toplanmaktadır.

Breaking Bad – “Ozymandias”

Yayın tarihi: 15 Eylül 2013

Çekimleri, hikâyenin de geçtiği Albuquerque, New Mexico’da yapılan dizi, ellinci yaş gününü kutladıktan sonra üçüncü evre akciğer kanseri olduğunu öğrenen kimya öğretmeni Walter White’ın (Bryan Cranston) uyuşturucu baronuna dönüşme sürecini konu almaktadır.

The Leftovers – “Lens”

Yayın tarihi: 8 Kasım 2015

Tom Perrotta’nın romanından uyarlanan dizi, hiçbir açıklaması olmadan, bir anda ortadan kaybolan insanların ardından geride kalanların yaşadıklarını konu edecek.

BoJack Horseman – “Fish Out of Water”

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2016

BoJack Horseman, 90’lı yılların en ünlü televizyon yüzlerinden biri olan BoJack’in hayatını takip ediyor.

This Is Us – “Pilot”

Yayın tarihi: 20 Eylül 2016

This Is Us, aynı gün doğan bir grup insanın hayat hikayelerini ekrana taşıyor.

Black Mirror – “San Junipero”

Yayın tarihi: 21 Ekim 2016

İnsanlığın en kötü özelliklerini, en büyük buluşlarını ve çok daha fazlasını gözler önüne seren antoloji dizisinde çarpık öykülerin ardı arkası kesilmiyor.

Atlanta- “Teddy Perkins”

Yayın tarihi: 5 Nisan 2018

Dizide, kendileri ve ailelerine daha iyi bir hayat sağlamak için Atlanta rap piyasasında isim yapmaya çalışan iki kuzenin başlarından geçen olaylar konu ediliyor.

The Americans – “START”

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2018

The Americans; Soğuk Savaş döneminde 1980’li yılların başlarında, Ronald Reagan’ın ABD başkanlık koltuğuna geçmesinin hemen ardından; Washington, DC’de bir banliyöde çevreye iki Amerikalı görünümü veren ancak gerçekte iki KGB ajanı olan evli bir çiftin hikayesini anlatıyor.

Fleabag – “Season 2, Episode 1”

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2019

Fleabag, Londra’da tek başına ayakları üzerinde durmaya çalışan bir kadının hikayesini konu ediyor. Dizide, 30’lu yaşlarındaki kadının aşk, aile ve iş hayatında yaşadığı gündelik olaylar ele alınıyor.

Succession – “Tern Haven”

Yayın tarihi: 8 Eylül 2019

Dizi, küresel bir medya ve eğlence holdingi olan Waystar RoyCo’nun sahipleri olan Roy ailesinin, aile reisi Logan Roy’un (Brian Cox) sağlığının tehlikede olduğu bir ortamda şirketin kontrolü için mücadele etmesini konu alıyor.

Insecure – “Lowkey Happy”

Yayın tarihi: 31 Mayıs 2020

Rolling Stone’un Amerika’nın en komik 23 insanından biri olarak seçtiği YouTube yıldızı Issa Rae; iki siyah kadının ırkıçılık karşısında yaşadıklarını komik bir dille anlatacak.

I May Destroy You – “Ego Death”

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2020

Büyük bir stres altında bulunan Arabella’nın hayatı, cinsel saldırıya uğramasıyla değişir. Yaşadığı olayın ardından Arabella, ailesi, arkadaşları, kariyeri dahil hayatındaki her şeyi yeniden değerlendirmeye başlar.

Reservation Dogs – “This Is Where the Plot Thickens”

Yayın tarihi: 14 Eylül 2022

Oklahoma’da yaşayan ergen yerlilerin yaşamını anlatan Reservation Dogs, ergenlerin Kaliforniya’ya gelebilmek için para biriktirme çabalarını konu ediniyor.

Haber Merkezi