Varis çorabı nedir… Varis çorabı kullanmak faydalı mı?

VARİS ÇORABI NEDİR? Varis çorabı, varisleri olan kişilerin yakınmalarını rahatlatacak sıkı ve uzun çoraplardır. Bunların en...

Varis çorabı nedir… Varis çorabı kullanmak faydalı mı?

VARİS ÇORABI NEDİR?

Varis çorabı, varisleri olan kişilerin yakınmalarını rahatlatacak sıkı ve uzun çoraplardır. Bunların en önemli özelliği ayaklara yakın olan yerlerin daha fazla baskı yapmasını sağlayacak şekilde, bacakların üst kısımlarında ise daha hafif baskıyı sağlayacak şekilde üretilmeleridir. Bu şekilde çoraplar varisleri olan kişilerin özellikle ayakta durduklarında aşağıdan yukarı doğru kanın pompalanmasına destek olmaktadır.

Haber

VARİS ÇORABININ FAYDALARI NELERDİR?

Varis çorapları, varisin sebebiyet verdiği ağrılar, kramplar, şişlik, sızı ve ödem gibi yakınmaların azalmasına yardımcı olur.

Varis hastalığı sürdükçe de verdiği geçici rahatlamadan öteye gitmemektedir. Ancak varis çorabı varisin ilerlemesini yavaşlatmaya, kan dolaşımını düzenlemeye katkı sağladığı için yeni varis oluşumunu önleyebilmektedir. Gebelikte ya da emzirme döneminde tedavi olamayan hastaların varis çorabı kullanmaları tavsiye edilmektedir.

Varis çorabı almadan önce uzman bir doktorun tavsiyesine başvurmanız ve buna göre almanız gerekir. Her varis çorabı farklı basınç noktaları meydana getirirler, dolayısıyla hatalı varis çorabı kullanımı zarar verici sonuçlara yol açabilir. Yaşam kalitesini arttırmak isterken daha da sıkıntılı bir hale getirebilirsiniz. Varis çorabı alırken bacaklarınızın yapısına göre tercih yapmalı, doktorun tavsiyelerine özen göstermelisiniz.

Haber Merkezi