Özlem Kara

Oyunu kullanırken katledilenleri unutma!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye tarihi seçim için startını sabah saat 8’de verdi. Bu seçim diğer seçimlere nazaran çok önemli bir seçim çünkü bu seçim Cumhuriyetin ikinci yüzyılına nasıl gireceğimize karar veren bir seçim olacak.

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 4 aday seçildi. Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada, ifşaları yayınlanan İnce, Perşembe günü adaylıktan çekildi.

İzmir’de 3 milyon 442 bin 424 seçmen oy kullanacak. 30 ilçesi olan İzmir’de en kalabalık seçmenin olduğu, 393 bin 513 kişinin oy kullanacağı Buca ilçesinde 1073 sandık kuruldu. Meraklı bekleyiş sürerken bu seçimin kaderini belirleyecek olan 4 milyon 904 bin 672 kişi Z Kuşağı ilk defa oy kullanacak.

Seçimin kaderini gençlerin dışında kadınlar da değiştirecek. Türkiye’de ana muhalefet gücünde olan kadınlar, İstanbul Sözleşmesi için 6284 Sayılı Kanun için, yaşamları için oy kullanacak.

Seçimin kaderini depremzedeler belirleyecek. Bir damla suya muhtaç bırakılan, yardım gitmediği için yakınlarını kaybeden, “sesimi duyan yok mu?” çağrılarına yanıt gitmeyen depremzedeler.

Pusulaya basarken; depremde hayatını kaybeden yurttaşlarımızı, katledilen kadınlarımızı, istismara uğrayan çocuklarımızı, 6 yaşında bir sapıkla evlendirilen kardeşimizi, Gezi Parkı’nı, Soma katliamını, Suruç katliamını, Ankara Gar katliamını unutma!

Oyunu kullanırken katledilenleri unutma!