Turgay Kılıç

Teşekkürler Disney

Turgay Kılıç

Buradan film içeriği oluşturan Disney’e teşekkür etmek gerekiyor. Çünkü Disney ve Disney krizinden önce Mustafa Kemal Atatürk’e karşı saygısızlık yapanlar, onu seviyormuş gibi davranıp aslında hiç sevmeyenler ve bunu göstere göstere yapanlar; bir anda sahte Atatürkçülüğe büründüklerini gördük.

Öte yandan Abdülhamit ile Atatürk’ü bir tutanlar, Atatürk’ün bütün ilke ve inkılaplarının yanı sıra fikir ve düşüncelerine karşı olanlar; bir gecede Atatürk’ü bu kadar şiddetle savunması tamamen politik krizden nem almaya çalışanların yıllarca yaptığı bir oyun olsa gerek.

Hiçbir zaman birilerinin Mustafa Kemal Atatürk’ü sevmesi konusunda ısrarcı olmadım. Çünkü herhangi birine, bir başkasını sevdirmek zorunda hissetmek çok acı!

Bir insan, bir canlıyı sevebilmesi, saygı göstermesi ve kendisini yaratan tanrının onu da yarattığını bilmesi ile ilgilidir.

Disney konusuna dönersek, ‘Atatürk’ dizisinin yayınlanmasından vazgeçilmesi üzerine bir tür Ermenistan lobisinin kriziyle başlandığı konuşuluyor.

Tabii Ermenistan topraklarındaki tarikatların baskısıyla Atatürk dizisinin yayınlanmasının vazgeçilmesi, bugün Türkiye’deki tarikatların Atatürk’ü sevmediği, Atatürk’ten nefret etmeleri, saygı göstermeyenlerin düşünceleriyle aynı çizgide olduğunu biliyoruz!

Tıpatıp aynı aslında. Düşünebiliyor musunuz, Türkiye’de Atatürk’ü sevmeyenlerin, Atatürk’ten nefret edenlerin, bir anda gündemdeki krizi de arkasına alarak Ermenistan’ın ve Disney’in aldığı tutumu eleştiriyor, kendini bir anda Atatürkçü konumuna sokuyor.

Geçenlerde gazeteci Fatih Altaylı, bizim ve Atatürk’ün 40 yılda yapamadığını Disney bir gecede yaptığını anlatmıştı. Evet, yaptı!

Çünkü Disney, bir gecede bütün herkesi Atatürkçü yapabilecek bir hamle yaptı.
Bu yüzden kendisine teşekkür etmek gerek.

Bunun üzerine çok söz söylemeye gerek yok! Mustafa Kemal Atatürk’ün düşüncelerini, fikirlerini, ilke ve inkılaplarını bilmek onu sevmekten daha önemlidir.

Bugün bu önemi hâlâ anımsayamayanların olduğu gibi Disney olayı soğuduktan sonra yine Atatürk’e saldıracaklar, bugün Atatürk’ü savunanlar.

Çünkü Türkiye’de var olan barbarlık, dünyanın hiçbir yerinde bu kadar büyük değildir.

Yazarın Diğer Yazıları