Yörük Türkmen Toyu'na İzmir ev sahipliği yapıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çepni Dernekleri Federasyonu ve Erdebil Horasan Alevi Ocakları Bilim Kültür Araştırma...

Yörük Türkmen Toyu'na İzmir ev sahipliği yapıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çepni Dernekleri Federasyonu ve Erdebil Horasan Alevi Ocakları Bilim Kültür Araştırma ve Eğitim Vakfı’nın “Türk Dünyası Cumhuriyetimizin 100. Yılında İzmir’de Buluşuyor” sloganıyla düzenlediği Yörük Türkmen Toyu’nun açılışını yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Âşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen etkinliğe Başkan Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’in yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi geçmiş dönem milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Kani Beko, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, Türkiye’nin 7 bölgesinden Yörük ve Türkmen derneklerinin başkanları, Azerbaycan’dan Doğu Türkistan’a, Kıbrıs’tan Gagauzya’ya Türk coğrafyasındaki ülkelerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda yurttaş katıldı.
24 Eylül’e kadar devam edecek Yörük Türkmen Toyu’nda her yörenin ve ülkelerin halk dansları, sanatçıları, şairleri, yazarları çok sayıda kültür sanat etkinliğini İzmirlilerle buluşturacak.
Etkinliğin resmi açılış töreni Avrasya Basın Yayın Birliği Kadın Halk Oyunları Ekibinin gösterisiyle başladı. Renkli dans gösterisinin ardından Dombra ve Kazak ekibi sahnedeki performanslarıyla izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

iha