Görme engelli genç kadın duygularını dizelere döküyor

featured
DİYARBAKIR’DA YAŞAYAN 34 YAŞINDAKİ GÖRME ENGELLİ SERCAN TUNG, KARANLIK GÖRDÜĞÜ DÜNYASINI YAZDIĞI ŞİİRLERLE DIŞA YANSITARAK AYDINLATIYOR. (HASAN ALAN - MUHAMMET HÜSEYİN İÇLİ/DİYARBAKIR-İHA)
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da canlı 34 yaşındaki rüyet engelli Sercan Tung, duygularını dizelere döküyor. 34 sayfalık birlikte koşma kitabı bulunan Tung, “Çocukluğumdan beri koşma yazıyorum. Geçen yıl yazdığım birlikte kitabın 3 bin baskısını çıkarttım. Bin sayı de 3’üncü kitabımın basımını yaptım. 10 senedir da kitaplarımı satıyorum” dedi.

 

Şırnak’ın Silopi kazasından Diyarbakır’a birlikte yıl ilk kadın kendisine mevrut rüyet engelli Sercan Tung (34), duygularını şiirlerine yansıtıyor. Cizre’de gittiği birlikte iyileştirme merkezinde rölyef edisyon ile kıraat yazmayı öğrenen Tung, şiirinde 15 Temmuz vuruş girişimini, ailesini, kendisini, engelli dostlarını özellik ediyor. 34 sayfalık “Sercan Tung Şiirleri” ünlü kitabı da mevcut Tung, kitabının 3 bin sayı dünkü baskısını çıkardığını söyledi. Tung, “Şırnak Uludereliyim. Diyarbakır’a kadın kendisine geldim. Yaklaşık 1 senedir burada tevakkuf ediyorum. Şiir yemeni hayatım, zorluğu görmeyen kolayı da gözsüz şiarıyla başladı. Şırnak’ta kari sevdasıydım. Hâlâ bu sevdam bitmeme ediyor. Şırnak’ta imkanlarım kısıtlanmış bulunduğu düşüncesince ego de koşma yemeni sanatıyla uğraşmaya yöneldim. İlham kaynaklarımı şiirlerime dökmüş oldum. Çocukluğumdan beri koşma yazıyorum. Geçen yıl yazdığım birlikte kitabın 3 bin baskısını çıkarttım. Bin sayı de 3’üncü kitabımın basımını yaptım. 10 senedir da kitaplarımı satıyorum. Şiirlerimi elektronik beyin zarfında ve arkadaşlarımın desteği ile yazıyorum” dedi.

“Gönül gözüyle keyifli eyyam görüyordum”

 

Şiirlerine nice anısını özellik edindiğini dile getiren Tung, “Acı günleri lisan gözüyle gördüm. Tabii ki bahtiyar olduğum eyyam de oldu. Şiirlerimi bu günlere özellik ettim. Şiirlerimin mevzusuna kendim, ailem, engelli kardeşlerim, bayramlar, 15 Temmuz vuruş girişimini özellik edindim. Yeri geliyordu şiirlerimi söylerken birlikte rahmet damlası üzere yaş döküyordum, ara sıra de lisan gözüyle keyifli eyyam görüyordum” ifadelerini kullandı.

 

“Yaklaşık birlikte senedir Diyarbakır’dayım lakin burada kitaplarımı satamıyorum” diyen Tung, kendisin toprak gösterilmesini de arzu etti.

Görme engelli genç kadın duygularını dizelere döküyor

Kaynak: IHA

Görme engelli genç kadın duygularını dizelere döküyor

Yorumlar kapalı.