İzmir’de Şehit Gazeteci Hasan Tahsin anıldı

İzmir'in işgalinin başladığı 15 Mayıs 1919 tarihinde ilk kurşunu atarak direnişin simgesi olan gazeteci Hasan Tahsin, Konak Atatürk Meydanı’nda bulunan İlk Kurşun Anıtı önünde törenle anıldı. İGC Başkanı Dilek Gappi, Gappi, “Son yıllarda 47 Gazeteci cezaevinde, 96 Gazeteci fikirleri nedeniyle fiziksel saldırıya uğradı, 4148 habere ve 46 haber sitesine erişim yasaklandı. Televizyonlara, yerel gazetelere kendi politikalarına karşı gördükleri herkese kan kusturuyorlar, bu kesinlikle kabul edilemez” dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Göksu Tekin- İzmir’in işgalinin başladığı 15 Mayıs 1919 tarihinde ilk kurşunu atarak direnişin simgesi olan gazeteci Hasan Tahsin, Konak Atatürk Meydanı’nda bulunan İlk Kurşun Anıtı önünde törenle anıldı. Anma törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ile gazeteciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi tarafından anıta çelenk konuldu.
Gazeteci Dilek Gappi, “Sevgili meslektaşlarım ve Hasan Tahsin’in izinden giden Sevgili İzmirliler, ülkeyi parçalama hırsıyla gözleri dönmüş olan emperyalist güçler, bir ulusun kurtuluş mücadelesinin kıvılcımı, tam da bu üzerinde bulunduğumuz topraklarda atıldı. Biri vardı, susmadı, ürkmedi, korkmadı. O, bağımsızlığın nefes olduğunu bilen bir gazeteciydi. Çünkü o bağımsızlığın insan onuru için önemli olduğunu bilen, gören ve gerekirse bedeniyle bedel ödeyecek bir fikir önderiydi. O, hep halkın yanında, halktan yanaydı. Biz de onun izindeyiz, biz de gerçek gazeteciyiz. Eyy!! Kendini toplumun üzerinde gören güç sahipleri, bağımsız gazeteciliğimizden ödün vermeyeceğiz, halk adına kamuya zarar veren ne varsa ortaya dökmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ NEREDE?”
Gappi, “Son yıllarda 47 Gazeteci cezaevinde, 96 Gazeteci fikirleri nedeniyle fiziksel saldırıya uğradı, 4148 habere ve 46 haber sitesine erişim yasaklandı. Televizyonlara, yerel gazetelere kendi politikalarına karşı gördükleri herkese kan kusturuyorlar, bu kesinlikle kabul edilemez” diye belirtti.

“Meşaleyi Hasan Tahsin yaktı”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sayın Mustafa Özuslu, “Bugün emperyalizme karşı en büyük direnişin başladığı yerdeyiz. Tarih 1919 Mayıs’ın 15’inde İzmir’de bir kahraman, “ Sen başlat, bitiren bulunur”, sözüyle İstiklal meşalesinin kıvılcımını yaktı. Onun hayali demokratik bir ülke, özgür bir yaşamdı bunun için kendini feda etti. Anadolu ateşinin başladığı yer, hürriyetin müjdelendiği kent oldu. Burada bu havayı solumaktan şeref duyuyorum. Halktan yana olan, Gazeteci Hasan Tahsin’in izinden giden tüm gazetecileri halkın haber alma hürriyeti için gösterdiği çabalarından dolayı saygıyla selamlıyorum” dedi.

Aslı Özkaya

İzmir’de Şehit Gazeteci Hasan Tahsin anıldı