Kalp hastalığına iki etken; astım ve alerji

ABD’de yapılan bir araştırmada, astım ve alerjisi olan kişilerde kalp rahatsızlığı probleminin daha yüksek olduğu açıklandı. 10 binden fazla kişinin incelendiği çalışmada, alerjik rahatsızlığı olan 18 ila 57 yaş arasındaki yetişkinlerin yüksek tansiyon riskinin daha yüksek olduğu bildirilirken, astım hastalarının ise en büyük riski taşıdığı aktarıldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, alerji ya da astımın kalp hastalığı riskini artırabileceği açıklandı.

Amerikan Kardiyoloji Koleji ve Kore Kardiyoloji Derneği’nin Güney Kore’nin Gyeongju kentindeki bahar konferansında sunulacak araştırmaya göre, alerjik bir rahatsızlık şikayeti bulunan18 ila 57 yaş arasındaki insanların yüksek tansiyon riskinin daha yüksek olduğu tespit edildi.

Araştırmacılar, yüksek tansiyonda en yüksek grubun astımlı kişiler olduğunu söyledi.ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri(CDC) yönergelerinde ise, yüksek tansiyon ve kolesterol ile birlikte egzersiz eksikliği, obezite, diyabet, sigara ve ailede kardiyovasküler hastalık geçmişi, kalp hastalığına katkıda bulunan en önemli faktörler olarak sıralanıyor.

ASTIM EN BÜYÜK RİSK

Araştırmacılar, alerjik bozukluklar ve kalp hastalığı arasında bir ilişkinin var olduğunu, ancak bağlantının tartışmalı olduğunu dile getirmişti.

Son araştırmada bilim insanları, Amerika Birleşik Devletleri’nin 2012 Ulusal Sağlık Mülakat Anketine katılan ve 10 bini aşkın insanın alerjisine ilişkin verileri kullanarak hipotezlerini test ettiler.

İncelenen bütün kişilerde astım, gıda veya cilt alerjisi gibi en az bir alerjik bozukluk tespit edildi.

Araştırmada, yüksek tansiyon riskine ek olarak, alerjisi olan 39 ile 57 yaş arasındaki kişilerde koroner kalp hastalığı oranı daha yüksek çıktı.

Koroner kalp hastalığının çıkma sebebi kalbe kan sağlayan arterlerin duvarlarında plak birikmesidir.

Çin Pekin Üniversitesi Shenzhen Hastanesi’nde yapılan araştırmanın baş yazarı Yang Guo yaptığı açıklamada, “Alerjik bozukluğa sahip hastaları için, kan basıncının rutin değerlendirmesi ve koroner kalp hastalığı için rutin muayene, klinisyenler tarafından hipertansiyon veya koroner kalp hastalığı olanlara erken tedavi verilmesini sağlamak için yapılmalıdır” dedi.

 

Kalp hastalığına iki etken; astım ve alerji