Turgay Kılıç

Beslenme çantası sizce boş mu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Okullar açılacak yarın.

Beslenme çantaları ya boş ya da peynir, ekmek, domatesle dolu olacak. Belki de hiç olmayacak! Kantinde sağlıksız beslenecek çocuklar!

Okullarda çocuklar için sağlıklı beslenme imkânı verilmesi gerekirken; çocuklar aç ve yarının kaygısını henüz bilemeden ilk okula adımlarını attı. Temiz ve güzel giyimli minikler okula giderken, en çok düşünen aileler olacak.

Bu çocukların geleceği ne olacak? Okul malzemelerinin ve beslenmenin yanı sıra giyimin tedarik edilmesi nasıl belirlenecek? Bu veya şu sebepten birçok kaygı yüküne başladılar şimdiden. Tabii ki bazı aileler için her şey yolunda. Trafiğe baktığımızda on dakikalık yol yarım saate çıktı. “Mademki bunca ekonomik kriz var bu araçlar da ne?” diyeceksiniz! Haklı olabilirsiniz.

Türkiye’de en temel ihtiyaç patatesin, domatesin, biber ve ekmeğin alımı da ‘lüks’ kulvarına girdi. Pekâlâ, almasınlar mı? Alamadıkları ve almaları gerektiği herhangi bir şeyi ‘lüks’ olduğu için almamak ‘Evet, sen yoksulsun. Alma! Aferin’ mi diyelim?

Alamaması zor, alamaması sorun! Aslında bunu sorgulamalıyız.

Yine de aklımızda şu var, “Ekonomik kriz olsa kimse bir şey alamaz! Bu kadar araba olmaz, bu kadar trafik sıkışmaz, her yolda araba park edilmez!” diyecektiniz!

Siz, ekmek almakta güçlük çekerken, birileri her gece ejder meyvesi yiyor, her gece manda yoğurdu yiyor.

Bunu sorgulamak yerine, ihtiyaç olan şeylerin lüks tüketime girilmesine karşın yanlış yerde sorgulama yapıyoruz!

Bu sorgulama ile kesinlikle işe yaramaz, kurtuluş!

Bakınız bazı politikacılar, parti liderleri hâlâ ‘iktidara hesap soracağız’ diyor.

Kendi hesaplarını da yarım bırakarak…

Bunlar asla iktidardan hesap soramaz! Sadece kendi koltuklarını korumanın yollarını arar.

Hesaplamaları yaptığımızda gereken asıl yer, yoksulluk sınırının 39 bin 733 lira olması ve açlık sınırının ise 12 bin 198 lira olmasıdır.

Asgari ücret ise 11 bin 402 liraya yükseldi; ama beslenme çantaları dolmuyor bu parayla! Ne önemi var değil mi ‘Uçaklarımızın, teknofestlerimizin, duble yollarımızın, oradan buradan gaz çıkarmamızın’ bir anlamı yok!

Beslenme çantası sizce boş mu?

Yorumlar kapalı.