Turgay Kılıç

TEKNOLOJİ’de fiyaskolar…

DEÜ’nün TEKNOFEST standına yoğun ilgi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TEKNOFEST geldi, çattı ve bugün ilk günü de bitti. Çiğli 2. Ana Jet Üstü’nde soluklanan festival, İstanbul, Ankara ve son olarak İzmir’de gerçekleşiyor. Son gün ise Pazar…

Burada teknoloji devleri yarıştı, savunma ve hava sistemleri, uçaklar, helikopterler, silahlar, engelli ve turizm yaşam alanları gibi binlerce ürün, binlerce katılımcı ve milyonlarca ziyaretçi ile kapılarını son defa İzmir’de açmış oldu.

Gençler ön plandaydı. İktidarın en sevdiği şeydir, gençleri kendince değerlendirmek. Camilerde, tarikatların elinde ve teknolojide…

Asıl olay, gündem ve zaman göre gençleri kullanmaktır bu. Her siyasi parti bunu yapıyor, sadece iktidar değil.

Nitekim bu da onların en güçlü kozu. Yaşlılar artık tarihe karışıyor ve çağ ‘teknoloji çağı’dır. Damat Selçuk Bayraktar’ın ünlenmesi de iktidarın desteği sayesinde oldu. Koca koca devletin Aselsan’ı, Havelsan’ı dururken; iktidar ve damadın Bayraktar’ları öne çıktı.

Bu işler hep böyle yürüdü.

Elektronik Savunma Sistemlerini üreten Aselsan 1975’te, Bilişim Teknolojilerini üreten Havelsan ise 1982’de kuruldu. Bunları büyütmek varken, desteklemek varken; damadın ‘Bayraktar’ları gelişiyor, iktidarın imajı ve Cumhurbaşkanının gücüne güç katılıyor.

Hazırlıklar dün bitmişti. Yerinde inceledik, araçlar girip çıkıyor, uçaklar taşınıyor ve sistemler kuruluyordu.

Yetişti, başladı. Coşkuluydu ve yetişemedik. Çünkü yoğun trafik olduğu gibi bindiğimiz ESHOT otobüsü şoförü, yolu karıştırıp gecikmemizi de sağladı. Trafik polisinin de uyarısıyla manevrası engellenen şoför, ‘Neyse buraya kadar araçla geldiniz’ diyerek bizi boş geçen diğer ESHOT aracına bindirdi.

Ben ve gazeteci arkadaşlarımla onlarca yolcu mağdur edildi, Mekke’den Medine’ye giden bedeviler gibi hicret etti.

Tabii sonrasında vardık alana, katıldık iktidarın şovuna. Fotoğraflar çektik, ne yapabileceğime baktık, çöpleri, kirlilik, alandaki fiyaskolar bizi skandalları yazmaya itti.

Ve bir teknoloji festivali böyle başladı, sonrasında neler olacağını göreceğiz. Ne zaman bir şeyleri ele almaya başlasalar, altında bir şey aramak gerek gibime geliyor.

Öyle olduk!

 

 

TEKNOLOJİ’de fiyaskolar…

Yorumlar kapalı.