Ege Üniversitesi’ne dijital kütüphane

Sahip olduğu elektronik ve basılı yayınlar, fiziki ve teknolojik alt yapısı ile Türkiye’nin önde gelen üniversite kütüphanelerinden biri olan Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi; köklü geçmişi, zengin araştırma kaynakları ve modern imkanlarıyla hem öğrencilere hem de araştırmacılara dört mevsim haftanın yedi günü kapılarını açıyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde dijital ve basılı yayın, dil öğrenme paketleri ve veri tabanı kaynaklarını sürekli zenginleştiren Merkez Kütüphane, vize ve final zamanlarında öğrencilere 7/24 hizmet veriyor. Kütüphanede; kablosuz internet erişimi, bilgisayar salonu, sesli kitap kayıt stüdyosu, grup çalışma salonları, bireysel çalışma alanları gibi birçok imkan bulunuyor.
EÜ Merkez Kütüphanesinin uluslararası düzeyde, örnek bir bilgi merkezi olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Fiziki ve dijital alt yapısını güçlendirdiğimiz kütüphanemiz; 282 bin 491 basılı kitap, 603 bin 577 elektronik kitap, 120 bin 383 elektronik dergi ve 111 veri tabanı ile araştırmacıların ve öğrencilerin bilgi ihtiyaçlarına cevap veriyor. Üniversitemizin dijitalleşme çalışmaları dahilinde mevcut materyallerin kullanıcılara en iyi şekilde ulaşması için donanım ve yazılımlardaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Yılda yaklaşık 1 milyon 100 bin kütüphane kullanıcısına hizmet sunan kütüphanemiz, kablosuz internet erişimi ve modern çalışma alanları ile öğrencilerimizin ve araştırmacıların rahat bir ortamda çalışmalarına imkan sağlıyor. Hem öğrencilerimiz hem de akademik ve idari personelimizin gelişimlerine katkı sağlamak için Rosetta Stone online dil eğitim platformunu kullanıcılarımıza sunuyoruz. Platformda 30 farklı dil ile okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerileri için ana dersler, kelime bilgisi, telaffuz gibi eğitimler yer alıyor. Özellikle uluslararası makaleler için büyük fayda sağlayan Akademik İngilizce Metin Düzenlemesi uygulaması da yoğun olarak kullanılıyor” dedi.

HABER MERKEZİ

Ege Üniversitesi’ne dijital kütüphane