Depremzede çocuklara üç boyutlu oyuncak atölyesi

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, çalışmalar hakkında bilgi verirken, "Evlatlarımızı sanal gerçeklik teknolojisiyle tanıştırarak hayal güçlerini zenginleştirmelerine yönelik bir ortam oluşturduk" dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş depremlerinin yaraları iyileştirilirken, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) bölgedeki vatandaşlarla birçok hizmeti buluşturmanın yanı sıra ‘Hepimiz Çocuktuk’ sosyal projesi ile minik kalplere dokunmaya devam etti. Bu çerçevede DEÜ ekipleri, Adıyaman gibi afetin etkisini hisseden şehirlere gitti ve Oyuncak Atölyesi konteynerinde sanal gerçeklik teknolojilerini çocuklarla bir araya getirdi, böylece onların teknoloji ve sanatı birlikte keşfetmelerini sağladı.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, çalışmalar hakkında bilgi verirken, “Araştırma üniversitesi olarak, evlatlarımızın günümüz teknolojilerini deneyimlemeleri ve özgünlük ve yaratıcılık yönlerini geliştirmeleri önemlidir. Bu proje kapsamında, sanal dünyada sanatla ilham vermeye çabalıyoruz.” dedi.

Hayal güçlerini güçlendirecek proje

DEÜ Rektörlüğü öncülüğünde ve Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi koordinasyonunda konumlandırılan Oyuncak Atölyesi konteynerinde gerçeklik teknolojilerine yoğun ilgi gösterildiğini belirten Rektör Hotar, “Evlatlarımızı sanal gerçeklik teknolojisiyle tanıştırarak hayal güçlerini zenginleştirmelerine yönelik bir ortam oluşturduk. Özgünlük ve yaratıcılık gibi kavramların, zihinsel ve ruhsal gelişim açısından önemi bilinmektedir. Bu nedenle kurumumuzun uzun vadeli stratejileri arasında bu konuya odaklanıyoruz. Teknoloji geliştiren ve üreten insanları küçük yaşlardan itibaren ülkemize kazandırmayı hedefliyoruz. Bu atölye ile de felaketin olumsuz etkilerini yaşamak zorunda kalan evlatlarımıza moral vermeyi ve onlara yeni bir dünyayı sunmayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Depremzede çocuklara üç boyutlu oyuncak atölyesi