Gider çok gelen yok

Şeker Bayramı’na sayılı günler kala dolup taşması beklenen İzmir Otogarı, sessizliğe büründü. Vatandaş, pahalılıktan bilet alamıyor, otobüs firmaları da maliyetleri dahi çıkaramamaktan dert yanıyor. Peronlar ise eski bayram günlerini bekliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Göksu Tekin/ 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş Depremi ve sel felaketi nedeniyle hareketlilik yaşanan otogarlarda, şimdiler de sessizlik hakim. Şeker Bayramı’na sayılı günler kala dolup taşması beklenen İzmir Otogarı, adeta boş bir mezar gibi. Otobüs bileti fiyatlarının uçak bileti fiyatlarına yakın olması nedeniyle vatandaşlar, uçakları tercih ediyor, otobüs firmaları da maliyetleri nasıl kurtaracaklarını kara kara düşünüyor.
Yazıhane çalışanlarından Coşkun Kuruca “Bilet fiyatları, sektörel bazda çok yüksek çünkü harcamalarımız fazla. Harcalamalarımızın fazla olması bilet fiyatlarına yansıyor ve az bilet satıyoruz. Bunun nedeni akaryakıt, garaj giriş-çıkış maliyeti, otobüsün bakım giderleri…Dört kişilik bir ailenin yol masrafı hariç gidiş- dönüşü 4 bin 400 TL’yi buluyor. Fiyatlar böyle olunca da insanlar özel araba veya uçağı tercih ediyor” dedi. Öte yandan deprem felaketinde otobüslerin yardım kolileriyle gittiğini, dönerken de depremzedelerle döndüğünü ifade eden Kuruca, farklı illere yerleştirilen insanların mal ve mülklerini kontrol etmek için bölgeye tekrar gidip geldiğini de söyledi.

DEPREMZEDEYE YARDIM

Bayram nedeniyle sefer sıklığının arttığını ancak kazanamadıklarını belirten otobüs firması çalışanlarından Mehmet Tatlı da “Deprem ve sel felaketinden dolayı çok yoğunuz. Deprem bölgesine hem gidiş hem geliş yönünde çok fazla yolcu taşıyoruz, bu talepleri karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz. Herhangi bir ücret de talep etmedik. Geçen bayrama kıyasla bu bayramda fiyat güncellemesi yapılmadı” dedi. Bayram zamanı yoğunluğun otogarda hareketliliğe sebep olduğunu belirten İZOTAŞ Taksicisi Mustafa Demiral ise bilet fiyatlarının yüksek olmasından dolayı insanların otobüs yolculuğuna değil uçak yolcuğuna yöneldiğini söyledi. Aslen Hataylı olduğunu belirten Demiral, “Depremi yaşamadık ama acısını İzmir’de de olsak hissettik. Orada yaşayan vatandaşlarımıza, bölgeye gitmek isteyen, bölgeden gelen depremzedelere elimizden gelen yardımı yapmaya çalıştık” dedi.

Haber Merkezi

 

Gider çok gelen yok