Özeskici, eserlerimde yapay tüketim toplumuna dikkat çekiyor

Evrim Özeskici, 16. kişisel sergisinde hayata dair gözlemlerini tuvale yansıtıyor. Küçükmenderes.com internet sitesinden Niyazi Görkem Özkan’ın haberine göre, Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde öğretim üyesi ve resim bölüm başkanı olan Evrim Özeskici resim sergisi ve hayatı hakkında önemli konulara değindi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

16. kişisel sergisini Yolo Art Kafe’de açan Öğretim Üyesi Evrim Özeskici, küçük yaşlardan beri resim yaptığını ifade etti. Hayattan ve toplumdan etkilendiğini ve bu konular üzerinde resim yaptığını, çocukluğundan beri resim yapmaya devam ettiğini belirtti.

Eserlerinde kadın teması öne çıkıyor

Evrim Özeskici, “Bana resim sevgisi ailemden geliyor, babam ve amcalarım da resim çizerdi, ben de onlardan ilham aldım. Resim yaparken doğadan ilham alıyorum, doğadan aldığım ilhamı kendi ruhumla birleştiriyorum ve resme aktarıyorum’’ dedi.
Özeskici, 2014 yılından itibaren toplumsal sorunlar üzerine gözlemler yaptığını belirterek, toplumsal sorunların daha sonra yavaş yavaş sentetik olguya dönüştüğünü ifade etti. Ayrıca, Evrim Özeskici sentetik olgunun, yapay ve tüketim toplumu olduğunu belirtti.

Evrim Özeskici, resimlerinin çoğunu kadınları betimleyerek yaptığını belirterek, motivasyonunun her zaman toplum olduğunu söyledi. Özeskici, “Güncel olayları takip ederek toplumun bana verdiği etki ve ilhamı resme dönüştürüyorum’’ dedi.
Akademisyenlik ile sanatçılığı aynı anda götürmenin çok zor olduğunu söyleyen Özeskici, “Akademisyenlikte işin teknik kısmı daha yoğun oluyor, sanatçı olduğunuzda ise işin duygu yoğunluğu ön plana çıkıyor, bu zorluklara rağmen hem akademik kimliğimi hem de sanatçı kimliğimi seviyorum” dedi.

 

Özeskici, eserlerimde yapay tüketim toplumuna dikkat çekiyor